Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza nas je više od 80 dana 'sivila' i samo 15-tak sunčanih dana, a nedavno je istraživanje pokazalo kako je netom završeni mjesec najhladniji u zadnjih 100 godina diljem Europe. Pitamo vas stoga -kako je na vas utjecala ova 'produžena zima'?


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

'Produžena zima' je, nadajmo se, sad konačno iza nas, iako prema nekim prognostičkim najavama ne bi nas trebao iznenaditi niti snijeg u svibnju.

Vezani članci Poplave u Velikoj Britaniji - 3 Kaos na sjeveru Europe: Otkazani letovi, tisuće kućanstava bez struje, u Švedskoj poginuo muškarac Kiša, ilustracija - 1 Prevrtljiva veljača donosi još promjena: Ovaj će nam tjedan trebati kišobrani, u gorju moguć snijeg

Za nama je više od 80 dana 'sivila', a klimatska analiza ožujka, inače proljetnog mjeseca, koju je objavila američka Državna uprava za oceane i atmosferu je dokazala - ovaj je ožujak jedan od najhladnijih u zadnjih 100 godina u čitavoj Europi.

Stručnjaci procjenjuju kako u vrijeme mračne, sive zime od sezonskog poremećaja raspoloženja (SPR) ili sezonske depresije pati oko 5 posto stanovništva. To bi značilo kako se, zbog nedostatka sunčevog svjetla s bezvoljnošću, slabom koncentracijom, dugotrajnim umorom i još ponekim simptomima, pati oko 200.000 Hrvata.

Kako je na vas utjecala 'produžena zima'?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook