Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 11 tisuća igara

Prodana najveća kolekcija video igara za više od 4 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom više od 30 godina Michael Thomasson skupio je više od 11 tisuća igara koje je nedavno prodao za 750 tisuća dolara

Michael Thomasson vjerojatno je jedan od najvećih zaljubljenika u video igre koji ih skuplja još od početka osamdesetih godina prošlog stoljeća. Zahvaljujući velikoj strasti prema igrama, on je prije dvije godine službeno uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći kolekcionar video igara na svijetu. Krajem 2012. godine, kada je uvršten u Guinnessovu knjigu, njegova je kolekcija iznosila nevjerojatnih 10,607 igara, a do danas on ju je dodatno povećao te je skupio više od 11 tisuća igara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasne prijetnje FOTO Anita u strahu, gameri je žele mrtvu Slika nije dostupna Ovisnici o video igrama Odgajali 'virtualno dijete' u video igri i zanemarivali kćer koja je umrla!

Posao iz snova - A samo igraju video igrice!

No, nedavno se odlučio na prodaju svoje kolekcije te je na stranici GameGavel organizirao aukciju koja je završena krajem prošlog tjedna – nepoznata osoba za cjelokupnu kolekciju ponudila je nevjerojatnih 750 tisuća dolara, odnosno skoro 4,2 milijuna kuna tako da je Thomasson, zahvaljujući svojoj strasti za skupljanjem video igara, uvelike obogatio svoj kućnu budžet.

Kao razlog prodaje video igara naveo je obitelj te je novinarima Cneta rekao kako njegova obitelj 'ima potrebe koje se trebaju riješiti', a iako se nije htio rastati sa svojim igrama, on ipak ima 'odgovornost prema drugima i na ovaj će im način pomoći'. Novinarima je napomenuo da se ne brinu što se tiče njegovog kolekcionarstva jer je on u prošlosti nekoliko puta prodao svoje kolekcije video igara i bez obzira na to uspio je oboriti Guinnessov rekord pa bi to mogao ponovno napraviti i u budućnosti.

Thompson je tijekom devedesetih vodio čak sedam trgovina s video igrama, u posljednjem desetljeća radio je za jednu trgovinu video igrama, a vodio je i internetsku stranicu za prodaju igara od 1998. godine tako da je kroz njegove ruke prošlo tisuće igara.

'Kao da ste u samoj igri': Video igre više nikada neće biti iste!

Inače, čak 2,600 igara iz njegove kolekcije i dalje je zapakirano u originalnom omotu, a imao je igre za više od sto igraćih konzola, od onih s početka osamdesetih pa do najnovijih konzola.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene