Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život je igra

Posao iz snova - A samo igraju video igrice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesionalni gameri zarađuju veliki novac igranjem video igara, ali i od sponzorskih ugovora i objavljivanja tutoriala na online video servisima

Mnogi ljubitelji video igara voljeli bi kad bi od svoje najveće strasti mogli živjeti, odnosno kada bi igrajući Call of Duty, FIFA-u ili neku drugu popularnu igru mogli zarađivati novac. Malom broju sretnika na svijetu to je zaista i uspjelo te su tu strast pretvorili u uspješne karijere – neki su još prije nego su postali punoljetni zaradili više od milijun kuna, a neki od najpopularnijih gamera na svijetu do sada su okrenuli skoro tri milijuna kuna samo od video igara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svašta oko nas Ona ili igrica - pogodite što je izabrao... Slika nije dostupna Ovisnici o video igrama Odgajali 'virtualno dijete' u video igri i zanemarivali kćer koja je umrla!

Osim od zarade na turnirima, na Business Insideru kažu kako ovi gameri zarađuju veliki novac od sponzorskih ugovora, kao i od video tutoriala koje objavljuju na online servisima poput Twitcha i YouTubea.

Milijunaši s interneta: Ovo su najveće zvijezde YouTubea

Prema podacima koje su objavili na stranici esportsearnings.com ovo je deset gamera s najvećom zaradom na turnirima:

10. Jonathan 'Loda' Berg – na 47 turnira zaradio je 355 tisuća dolara. Šveđanin nadimka Loda do sada je bio član dvanaest različitih momčadi na turnirima, a tijekom karijere osvojio je 23 turnira. Specijalist je u igri Dota 2.

9. Jung "Mvp" Jong Hyun – na 50 turnira zaradio je 393 tisuće dolara. MVP na turnirima igra StarCraft: Brood War i StarCraft II, a najveća pojedinačna svota koju je osvojio na nekom turniru bila je 50 tisuća dolara koliko je osvojio 2011. godine.

8. Jang 'Moon' Jae Ho – 81 turnir, zarada 440 tisuća dolara. Moon je jedan od brojnih mladića iz Južne Koreje koji dominiraju ovom listom, a on je najveći novac stekao igranjem WarCrafta III i StarCrafta II.

7. Lee 'Flash' Young Ho – na dosadašnjih 47 turnira na kojima je nastupio zaradio je skoro 450 tisuća dolara. Zanimljivo je da je prije nego je navršio 18 godina Flash već okrenuo 270 tisuća dolara.

6. Clement 'Puppey' Ivanov – 39 turnira, 450 tisuća dolara. Ovaj mladić iz Estonije većinu novca zaradio je igrajući Dotu II.

5. Jang 'MC' Min Chul – na 78 odigranih turnira zaradio je 453 tisuće dolara. On je jedan od najboljih igrača StarCrafta 2 na svijetu, a na turnirima sudjeluje od 2010. godine.

4. Oleksandr 'XBOCT' Dashkevych – do sada je sudjelovao na 41 turniru i zaradio više od 453 tisuće dolara. Ovaj 23-godišnji Ukrajinac svoje je bogatstvo također stekao igrajući Dotu 2.

Bloger zaradio više od 330 tisuća dolara u jednom danu!

3. Johnathan 'Fatal1ty' Wendel – na 36 turnira zaradio 455 tisuća dolara. Na BI-u napominju kako je ovo 'prvi istaknuti profesionalni gamer na svijetu' – proslavio se igrajući FPS igre, što mu je donijelo i unosne sponzorske ugovore s velikim hardverskim kompanijama.

2. Danil 'Dendi' Ishutin – 455 tisuća dolara na 43 turnira. Ovaj je Ukrajinac na samo jednom turniru igrajući Dotu 2 zaradio čak 200 tisuća dolara.

1. Lee 'Jaedong' Jae Dong – na 52 turnira zaradio 520 tisuća dolara. Ovaj 24-godišnji mladić iz Južne Koreje do sada je zaradio više od pola milijuna dolara igrajući većinom StarCraft: Brood War i StarCraft 2.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene