Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haker u bijegu!

Otkriveni novi detalji: U hakiranju je sudjelovalo više osoba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krađu i objavu fotografija navodno je organiziralo više osoba koje su mjesecima pristupale iCloud računima slavnih i krali njihove fotografije, a 'mozak' ove operacije trenutno je u bijegu

Hakiranje i objava fotografija brojnih slavnih osoba, uključujući Jennifer Lawrence i Kate Upton, navodno nije djelo samo jednog hakera, već više njih kojima je za obavljanje ovog 'posla' trebalo čak nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hakiranje celebrityja naglasilo velik problem Imate privatne fotografije pohranjene na internetu? Evo kako ih zaštititi! Slika nije dostupna SEKSI LJEPOTICA Nova anđelica u redovima 'Victorije Secret'

Ovu su informaciju objavili neki mediji, uključujući i Daily Mail i Business Insider, pozivajući se na informacije koje je na jednom hakerskom forumu objavio navodni vođa grupe hakera ('Original Guy') – on je napisao kako želi sve obavijestiti kako on nije jedini odgovoran za hakiranje i objavu fotografija, već da je to rezultat 'mjeseci mukotrpnog rada više ljudi'.

On se 'zahvalio zajednici za podršku koju su dobili', a napomenuo je kako je trenutno u bijegu te će uskoro promijeniti lokaciju s koje će se ponovno javiti, a možda i objaviti nove fotografije i videozapise slavnih osoba.

PANIKA U SVIJETU SLAVNIH! Hakeri opet objavili njihove gole fotografije!

Inače, ekipa s Reddita prvotno je optužila softverskog inženjera Bryana Hamadea za krađu i objavu ovih fotografija, no on je sve optužbe negirao – rekao je kako je lagao da ima golišave slike slavnih osoba kako bi zaradio bitcoine te da nema nikakve veze s hakiranjem.

Inače, neki mediji nagađaju kako su hakeri za krađu ovih fotografija iskoristili propust u Appleovom 'Find my iPhone' softveru putem kojeg su pristupili iCloud računima na kojima su pohranjene fotografije i videozapisi. Iako iz Applea nisu komentirali je li baš taj propust kriv za krađu fotografija, samo dan nakon što su one objavljene, ekipa iz ove kompanije popravila je propust koji je hakerima omogućio da kontinuirano upisuju različite lozinke za pristup opciji 'Find my iPhone'.

Sigurnosni stručnjak Alexey Troshichev komentirao je kako su hakeri mogli kombinirati ovaj propust s listom najčešće korištenih lozinki kako bi napravili alat koji omogućuje pristup iCloud računima. No, treba uzeti u obzir da je ovaj propust javno objavljen tek nedavno, a da su fotografije s iCloud računa slavnih osoba ukradene tijekom dužeg perioda tako da postoji mogućnost da su hakeri otkrili ovaj propust puno ranije (i da nitko drugi nije znao za njega) ili su se koristili nekim drugim metodama za pristup računima.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene