Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometno stanje u realnom vremenu!

Zagreb: Evo kako možete izbjeći prometne gužve!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleova usluga Live Traffic dostupna je na prometnicama našeg glavnog grada te omogućava praćenje gustoće prometa u realnom vremenu

Jedna od brojnih usluga koju Google pruža jest i Live Traffic koja unutar Googleovih karata na računalima i mobilnim aplikacijama prikazuje stanje u prometu u realnom vremenu. Ova usluga na nekim tržištima postoji već neko vrijeme, a iz Googlea su jučer objavili da je postala dostupna i u 4 nove zemlje i 53 svjetska grada, među kojima se nalazi i – Zagreb.

Pročitajte i ovo Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina" Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji"

Life Traffic korisnicima će omogućiti izbjegavanje prometnih gužvi te će na temelju informacija o gustoći prometa korisnici moći odabrati najbrži put do odredišta. Gustoća prometa na karti označava se s bojama pri čemu zelena boja znači da se promet odvija brzo, žuta označava malo sporiji promet, crvena označava vrlo gust promet, dok crna boja na cestama na karti upozorava da je došlo do zastoja.

Napokon i u Hrvatskoj: Stigao Google Street View!

Osim prometa u stvarnom vremenu, ova Googleova usluga omogućuje provjeravanje stanja na prometnicama po danima i vremenu na temelju do sada prikupljenih podataka pa tako npr. možete doznati kakvo je prosječno stanje prometa ponedjeljkom u 17 sati na križanju Savske i Zagrebačke avenije što je odlična opcija jer će vam omogućiti da unaprijed isplanirate rutu s najmanje zastoja u prometu.

Google Live Traffic trenutno je dostupan samo u Zagrebu (što se Hrvatske tiče), a nadamo se da će ga ova kompanija u budućnosti proširiti i na druge gradove u našoj zemlji. Kako izgleda promet u Zagrebu pogledajte na Googleovim kartama

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene