Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li znali?

FOTO Evo koji je grad najjači u znanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do prošlog tjedna, taj je grad bio možda i najpoznatiji po svojem sveučilištu, no tad su se dogodili bombaški napadi. Boston je imao pakleni tjedan, no jednu stvar nije izgubio još od 1995. godine. To je najznanstveniji grad na svijetu.

Nedavno je u žurnalu Nature objavljena studija koja se bavi proučavanjem znanstvene produkcije na razini gradova. Analiza u toj studiji obuhvatila je 50 godina objavljenih znanstvenih radova u fizici te pratila gdje su ti radovi objavljeni. Koristeći poseban algoritam, napravili su tablicu svjetskih gradova na temelju tih podataka, a tu tablicu možete pogledati u fotogaleriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marin Soljačić Novi uspjeh brilijantnog hrvatskog fizičara Slika nije dostupna Rad s nanomaterijalima Hrvatska znanstvenica s MIT-ja pomoću novih materijala želi svijet učiniti boljim

>> Svjedočanstvo hrvatskog znanstvenika s MIT-a

Boston je od 1990. do 1995. bio na drugom mjestu, a od 1995. došao je na prvo mjesto i s njega se ne miče. Tu činjenicu, naravno, može zahvaliti istraživačkom institutu MIT-u (Massachusetts Institute of Technology), koji je i više nego poznat u svijetu. Drugi na tablici je Berkeley, a treći Los Angeles.

Kako se ipak radi o podacima baziranim samo na znanstvenim radovima objavljenim na polju fizike, rezultati jesu ograničeni, ali daju barem jasan uvid koji je grad u svijetu najjači u fizici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene