Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon 10.30 sati izgubljen je kontakt sa zrakoplovom. Prva minuta nakon gubitka veze mogla bi biti ključna za rješavanje misterija.


'Novi dokazi ukazuju da je neobjašnjivo poniranje zrakoplova Germanwingsa trajalo najmanje 18, a ne osam minuta kako se ranije govorilo', tvrdi Independent.

UŽIVO Crna kutija stigla u Pariz: Iako oštećena vjeruje se da će je moći analizirati

Vezani članci Slika nije dostupna POKAZALA ANALIZA CRNE KUTIJE 'Ruski zrakoplov srušio se nakon eksplozije' Slika nije dostupna 'Želim izraziti sućut obiteljima sviju žrtava. To je tragedija'

Francuska ministrica Ségolène Royal rekla je kako je posada Airbusa A320 prestala odgovarati putem radija u 10.30 sati kada je avion bio iznad Sredozemlja.

Independet piše da je zrakoplov udario u strme francuske Alpe ubrzo nakon 10.48 sati, a da je tih 18 minuta od gubitka kontakta postupno ponirao. Za to vrijeme zrakoplov nije poslao nikakav signal za uzbunu.

Royal je rekla kako su događaji u kokpitu aviona između 10.30 i 10.31 sati ključni, odnosno da bi mogli pomoći u rješavanju misterija.

Je li ovaj detalj imao veze s padom aviona?

Brojnim nagađnjima na kraj bi mogla stati analiza crnih kutija. Jedna od njih je pronađena i prebačena nedaleko Pariza, a, iako oštećena, dužnosnici vjeruju da će biti iskoristiva.

O opsegu štete na kutiji ovisi hoće li misterij pada zrakoplova biti riješen unutar samo nekoliko sati ili nekoliko dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook