Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paranoja

Zbog boca s medom zatvarili kalifornijsku zračnu luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalifornijska zračna luka Meadows Field, kod Bakersfielda 160 km sjeverno od Los Angelesa, u utorak je zatvorena nakon otkrića 'opasnog materijala' u prtljazi jednog putnika, za koji se prvotno posumnjalo da je eksploziv TNT, a potom je utvrđeno da se radilo o medu.

Izgleda da je opasni materijal a ne teroristička prijetnja, zatvorila uzletište Meadows Field, kazali su kasnije savezni dužnosnici. 'To nije bomba', rekla je glasnogovornica Uprave za sigurnost prometa (TSA). Načelnik vatrogasne službe Bakersfielda, Nick Dunn, izjavio je da je neidentificirani materijal bio u boci u predanoj prtljazi. Dva službenika TSA koja su provjeravala sumnjivu prtljagu izložena su plinovima i prebačena u bolnicu na pretrage. Dužnosnici su iz opreza evakuirali putnike s terminala i pozvali ekipu za opasne materijale i ekipu pirotehničara s robotom. Nikakav eksploziv nije pronađen, izvijestio je Los Angeles Times.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina Pojačajte oprez u prometu! Pokrovitelj Osiguraj.me Pojačajte oprez u prometu: Najviše nesreća događa se na suhim kolnicima, i to u vrijeme putovanja s posla

U prvim je izvješćima o incidentu navedeno da je procijenjeno kako se radi o eksplozivu TNT, potom da je riječ o neidentificiranom opasnom materijalu, da bi na kraju CNN izvijestio kako se radilo o pet plastičnih boca od gaziranih sokova, napunjenih medom. Od pokušaja samoubilačkog bombaškog napada na letu Northwest Airlinesa za Detroit 25. prosinca, u američkim su zračnim lukama i u zrakoplovima uvedne pojačane mjere sigurnosti.

Zbog reakcije policijskog psa na eksploziv kod pretrage prtljage, u utorak poslijepodne je nakratko zatvorena i zračna luka kod Minneapolisa/St. Paula u Minnesoti. Promet je kasnije nastavljen, a u tijeku je dodatna pretraga sumnjive prtljage, izvijestio je MSNBC News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene