Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo trolanje

VIDEO Kada ovo vidi Putin, letjet će glave! Zarobljeni ruski tenk nije radio. Ukrajinski časnik nazvao tehničku podršku - u Rusiji

Uništen ruski tenk usred žita pšenice u Harkivu
Uništen ruski tenk usred žita pšenice u Harkivu Foto: Afp
Ukrajinski časnik odlučio je nazvati rusku tehničku podršku u pomoć kada je naišao na probleme s upravljanjem zarobljenim ruskim tenkom.

Ukrajinski tenkist Kočevnik snimljen je kako upućuje poziv osoblju koje radi za ruskog proizvođača tenkova Uralvagonzavod. Videozapise je na YouTube postavio Militarnyi, medij sa sjedištem u Ukrajini koji izvještava o ratu.

Kočevnik je odlučio malo trolati Ruse. U videu govori kako ima problema sa ruskim tenkom T-72B3, modelom koji se naširoko koristi u ruskoj vojsci.

Kočevnik je prvo nazvao osobu za koju je rekao da je zaposlenik Uralvagonzavoda, Aleksandra Anatoljeviča. Tijekom poziva, Kočevnik je prenio niz pritužbi na spremnik, od toga kako izbacuje ulje do neispravnih kompresora.

"Ja sam zapovjednik oklopne skupine i problem je što jednostavno ne možemo upravljati njime", rekao je. Činilo se da Anatolevič nije bio svjestan da razgovara s ukrajinskim vojnikom. Uvjeravao je Kočevnika da će iznijeti njegova pitanja projektnom birou i proizvođaču motora, piše Forbes

Pročitajte i ovo Ilustracija Ispred noćnog kluba Užas u susjednoj državi: Ubijen policijski inspektor, četiri osobe uhićene, među njima i zastupnikov sin

Pročitajte i ovo Posljedice požara u klubu u Španjolskoj Za nestalima se još traga Novi detalji o žrtvama strašnog požara u Španjolskoj: "Umrijet ćemo, mama, volim te"

U drugoj polovici videa nazvao je, kako je tvrdio, direktora Uralvagonzavoda Andreja Abakumova. Moglo se čuti kako Abakumov govori Kočevniku da prijavi probleme s tenkom putem WhatsApp poruke. 

Kao i Anatoljevič, Abakumov kao da nije bio svjestan da je Kočevnik Ukrajinac. Kočevnik je kasnije otkrio svoj identitet obojici muškaraca na kraju razgovora.

"Gledajte, ja sam zapovjednik oklopne skupine K-2. Ovo je drugi mehanizirani bataljun ukrajinske 54. mehanizirane brigade", rekao je.

"Kada uzmemo više ovih tenkova kao naše trofeje, učinite ih boljim da nam bude lakše njima upravljati. Dogovoreno? Hvala vam puno. Čuvajte se. Slava Ukrajini", dodao je.

Pročitajte i ovo Pronađena zmija Spasili je volonteri VIDEO Kupci u šoku: Zmija u jednoj trgovini u Zagrebu zaplela se u kolica

Pročitajte i ovo Ilustracija Biskup se ispričao Crkveni seks-skandal! Svećenici se uz viagru družili s muškom prostitutkom, zabava je toliko izmakla kontroli da je pozvana hitna, ali i policija

Ruska vojska izgubila je dvije trećine svojih tenkova otkako je izvršila invaziju na Ukrajinu.

Ne precizira se kada su i gdje Kočevnik i njegovi kolege ukrajinski vojnici zarobili tenk. Forbes nije uspio neovisno provjeriti koga je Kočevnik zvao i kada se taj poziv dogodio.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene