Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za nestalima se još traga

Novi detalji o žrtvama strašnog požara u Španjolskoj: "Umrijet ćemo, mama, volim te"

Broj poginulih u požaru u tri noćna kluba u Španjolskoj još uvijek iznosi 13, ali se i dalje traga za petero osoba koje se vode kao nestale.

Broj poginulih u požaru koji je zahvatio tri španjolska noćna kluba koja su se nalazila u istoj zgradi još uvijek iznosi 13, ali hitne službe očekuju da će rasti jer se pet osoba još uvijek smatra nestalima.

Požar u Murciji, gradu na jugoistoku Španjolske, izbio je u nedjelju oko šest ujutro u klubu La Fonda te se ubrzo proširio na susjedni Teatre i Golden.

Uzrok požara još se uvijek utvrđuje, a do nedjelje navečer su uz pomoć otisaka prstiju identificirana samo tri tijela. Identifikacija ostalih će potrajati jer se njihov DNK mora slati na obradu u Madrid.

Pročitajte i ovo Marijan Matijević, otac nestalog mladića (Gabrijela Matijevića) POSLAO APEL Otac nestalog 19-godišnjeg Gabrijela za Dnevnik Nove TV: "Trebao je doći kod mene, imao je kupljenu avionsku kartu"

Među nestalima su Jorge i Rosa Bajiota, koji imaju troje djece i iz obližnjeg su grada Cravace u Marciju doputovali s dvoje prijatelja.

Jedna od prijateljica s kojom su došli u klub je, nakon što je izbio požar, svojoj majci poslala glasovnu poruku u kojoj je rekla: "Volim te, mama. Umrijet ćemo, mama, volim te." Dok te riječi izgovara, u pozadini se mogu čuti ljudi koji viču da se upale svjetla.

Još se ne zna je li 28-godišnja žena među preminulima, ali njezin je otac medijima rekao da mu se dosad nije javila, izvijestio je Guardian.

Tri dana žalosti i zastave na pola koplja

Gradonačelnik Murcije José Ballesta objasnio je da potragu otežava šteta koja je nastala na strukturi zgrade.

"Pokušavamo izvući tijela, osigurati područje, pobrinuti se za obitelji, identificirati mrtve. To uopće nije lako", istaknuo je.

Prema prvim informacijama, požar je izbio na prvom katu La Fonde. Od 13 tijela, 11 ih je pronađeno na prvom katu tog kluba, a dva među ruševinama. Policija je objavila da je temperatura u noćnom klubu mogla doseći između 1000 do 1500 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Pronađena zmija Spasili je volonteri VIDEO Kupci u šoku: Zmija u jednoj trgovini u Zagrebu zaplela se u kolica

Među nestalima je i Éric Hernández, inače iz Nikaragve, koji je u klub došao da bi s prijateljima i obitelji proslavio 30. rođendan. Njegov bratić Walter Hernández rekao je da se još uvijek traga za osam članova skupine s kojom je došao.

U Murciji su zbog tragedije proglašena tri dana žalosti, a zastave ispred gradske vijećnice spuštene su na pola koplja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene