Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero očiti je pobjednik druge i posljednje televizijske debate s protukandidatom Marianom Rajoyem, uoči izbora 9. ožujka, piše španjolski dnevnik pozivajući se na ankete.


Čelnik vladajuće socijalističke stranke pobijedio je jučer navečer izrazitije nego u prvome televizijskom dvoboju 25. veljače, piše El Pais.

Vezani članci Joe Biden Bidenova kampanja ne pristaje da treća debata bude krajem listopada Prva debata između Trumpa i Bidena održana je u Clevelandu 29. rujna Druga debata trebala bi biti virtualna, ali Trump već poručio: "Ne želim gubiti vrijeme na to, mislim da uopće nisam zarazan"

Prema institutu Metroscopia, Zapatero je dobio 53 posto glasova televizijskih gledatelja, a vođa Narodne stranke (PP) Rajoy 38 posto, dok je devet posto bilo neopredijeljeno.

Televizijsko sučeljavanje za koje su se obojica kandidata dobro pripremila grafikama i tablicama, protekao je u međuoptužbama za varanje naroda.

Rajoy je optužio Zapatera da je 13 puta lagao, uglavnom oko baksijske terorističke organizacije ETA-e, ali i oko rata u Iraku.

Zapatero je izbjegavao rabiti riječ laž i optužio je Rajoyja da je u šest prigoda prevario Španjolce.

Premijer je u debati inzistirao na borbi protiv islamskog terorizma, na pitanju Iraka i klimatskih promjena, a Rajoy na borbi protiv baskijske separatističke organizacije, porezima i nezaposlenosti.