Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapatero pobjednik televizijskog sučeljavanja prije izbora 9. ožujka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero očiti je pobjednik druge i posljednje televizijske debate s protukandidatom Marianom Rajoyem, uoči izbora 9. ožujka, piše španjolski dnevnik pozivajući se na ankete.

Čelnik vladajuće socijalističke stranke pobijedio je jučer navečer izrazitije nego u prvome televizijskom dvoboju 25. veljače, piše El Pais.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić, Hrvoje Zekanović i Mislav Bago Čačić vs. Zekanović Žestoka debata o uvođenju eura: "Strašili ste ljude da umirovljenici neće imati za mirovine", "Ovu glupost neću komentirati, tako bedasto" Davor Štimac i Marko Filipović Marko Filipović vs. Davor Štimac Žestoka rasprava s međusobnim optužbama, zapelo na financijama: ''I ovo je laž. Ovo je nečuvena laž''

Prema institutu Metroscopia, Zapatero je dobio 53 posto glasova televizijskih gledatelja, a vođa Narodne stranke (PP) Rajoy 38 posto, dok je devet posto bilo neopredijeljeno.

Televizijsko sučeljavanje za koje su se obojica kandidata dobro pripremila grafikama i tablicama, protekao je u međuoptužbama za varanje naroda.

Rajoy je optužio Zapatera da je 13 puta lagao, uglavnom oko baksijske terorističke organizacije ETA-e, ali i oko rata u Iraku.

Zapatero je izbjegavao rabiti riječ laž i optužio je Rajoyja da je u šest prigoda prevario Španjolce.

Premijer je u debati inzistirao na borbi protiv islamskog terorizma, na pitanju Iraka i klimatskih promjena, a Rajoy na borbi protiv baskijske separatističke organizacije, porezima i nezaposlenosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene