Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Yousaf Raza Gilani novi premijer Pakistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Stranke pakistanskog naroda (PPP) bivše premijerke Benazir Bhutto ubijene u proisincu, Yousaf Raza Gilani izabran je u ponedjeljak za premijera Pakistana velikom većinom glasova u Nacionalnoj skupštini, rekla je predsjednica skupštine.

"Yousaf Raza Gilani je dobio većinu glasova zastupnika", rekla je Fahmida Mirza, što su zastupnici popratili odobravanjem i pjesmom "Neka dugo živi Bhutto".

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Gilani je dobio 264 od 342 glasova zastupnika i lako pobijedio jedinog protukandidata Chaudhry Pervaiz Elahija, pobornika predsjednika Perveza Musharrafa koji je dobio 42 glasa.

Bivši predsjednik Nacionalne skupštine Gilani treba sastaviti koalicijsku vladu u kojoj će se PPP pridružiti Muslimanskoj ligi Pakistan-Nawaz bivšeg premijera Nawaza Sharifa.

Čim je izabran, Gilani je naredio oslobađanje svih sudaca koje je predsjednik Pervez Musharraf stavio u kućni pritvor nakon uvođenja izvanrednog stanja.

Suočen s valom terorizma Musharraf je uveo izvanredno stanje 3. studenoga i zatim razriješio više od 60 sudaca koji su se pripremali izjasniti u vezi zakonitosti njegovog ponovnog izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene