Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porezni rat u SAD-u

Warren Buffet: Bogati su porazili siromašne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji razlog za optimizam unutar ekonomije SAD-a, ističe američki mogul Warren Buffet, samo ne za svakoga.

Taj milijarder i investitor, kojeg je Forbes stavio na treće mjesto najbogatijih ljudi u svijetu, istaknuo je kako su poboljšanja u ekonomiji SAD-a pomogla manjem broju ljudi, dok ostali nisu bili te sreće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jako skupi ručak Ručak s njim koštat će vas 330 tisuća dolara! Slika nije dostupna Ma sitnica... Zarada od milijun dolara na sat: Evo koliko zarađuju najbogatiji na svijetu!

'Preko porezne politike se vodio klasni rat i moja klasa (bogatih) je pobijedila', rekao je Buffet za BusinessWire, koji je dio njegovog konglomerata Berkshire Hathaway, koji se bavi novinskim izdavaštvom. Pobjednici tog rata su korporacije i najbogatiji Amerikanci, a gubitnici su doslovno svi ostali, rekao je Buffet.

Ipak, s obzirom da je Buffet u kolovozu javno izjavio kako je za uvođenje veće stope poreza bogatima u SAD-u, njegov komentar na 'ekonomski boljitak' u u SAD-u poprima sasvim drugačiji prizvuk. Njegovo zalaganje za to da se bogate više oporezuje, rezultiralo je i imenom prijedloga da se bogatima nametnu novi porezi iz ureda predsjednika Baracka Obame, koji je nazvan 'Buffet rule'.

Ovog tjedna Buffet je iznenadio mnoge ulaganjem u tvrtku IBM, iako je on poznat prema izbjegavanju investicija u tvrtke koje se bave proizvodnjom tehnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene