Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zatišje nakon kiša i oluja: Nakon par dana ispod kišobrana, stižu nam sunčaniji dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brz prelazak hladne fronte preko naših krajeva donio nam je snažna nevremena, na moru i nevere praćene jakim, olujnim, na udare čak i orkanskim vjetrom. Vrijeme će idućih dana ipak biti sunčanije, stabilnije, ali i u danima pred nama će uz dnevni razvoj oblaka biti ponekog lokalnog pljuska, koji će ipak biti manje intenzivni. Dakle, kraj ovog, i početak idućeg tjedna obilježit će uglavnom sunčano vrijeme te postupni porast temperature.

Od nedjelje ujutro prevladavat će sunčano, osobito uz obalu, dok će u unutrašnjosti povremeno biti ponekog oblaka, moguće i magle. Puhat će slaba do umjerena bura, a temperatura će na kopnu iznositi od 13 do 17, na moru između 19 i 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano vrijeme, ali će uz lokalni razvoj oblaka biti i ponekog pljuska. Puhat će slab vjetar, a temperatura će iznositi oko 26 stupnjeva.

Slično će vrijeme biti i u Slavoniji. I ondje će vrijeme biti uglavnom sunčano, ali su mogući rijetki lokalni pljuskovi, ponajprije na krajnjem istoku. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, temperatura će biti slična onoj u petak.

Pretežno sunčano će biti na sjevernom Jadranu, dok u gorju i unutrašnjosti Istre može pasti malo kiše ili poneki lokalni pljusak. Slabu do umjerenu buru će zamijeniti sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi od 23 u gorju do najviše 29 na moru.

U Dalmaciji će i dalje biti sunčano, ujedno i najtoplije u usporedbi s ostatkom zemlje. Temperatura će ondje iznositi oko 30 stupnjeva, a puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Temperatura mora će biti tek stupanj do dva niža nego jučer, kada je iznosila između 24 i 26 stupnjeva. UV indeks će biti uglavnom visok, a u Dalmaciji uz vedro nebo i vrlo visok.

Idućih dana će u kopnenoj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme, a uz dnevni razvoj oblaka će tek rijetko biti lokalnih pljuskova. Temperatura će postupno rasti, tako da će sredinom tjedna biti oko ili malo iznad 33 stupnja.

Na Jadranu će tijekom sljedećih dana biti sunčano, često i potpuno vedro. Temperatura će i postupno rasti tako da će idućih dana, a osobito sredinom tjedna, biti vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene