Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želim ostati običan'

Vratio dobitniku listić od milijun dolara, nije htio ni nagradu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodavač listića lutrije mogao je prisvojiti dobitak od milijun i 200 tisuća dolara, ali nije. Dobitni listić vratio je kupcu, a ni nagradu nije želio uzeti.

Zhang prodaje listiće lutrije i ima stalne kupce. Jednom od njih vratio je milijunski dobitak. 'Nazvao me u tri popodne i rekao kako želi kupiti srećku kao i uvijek. Poklopio je, a ja sam isprintao listić', rekao je prodavač listića Zhang Wensheng.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva sreća Žena uplatila listić i pospremila ga na sigurno, ono što se dogodilo tri godine kasnije potpuno ju je šokiralo Slika nije dostupna Sretne ruke Hrvatska ima novog milijunaša! Muškarac s nedobitnim listićem osvojio vrtoglavi iznos, evo gdje ide novac

I prodavač ga je platio svojim novcem jer se kupac nije pojavio. Listić je bio dobitni, milijun i 200 tisuća dolara. Zhang je nazvao kupca i obavijestio ga. 'Obitelj mi je rekla da odem po listić što prije bojeći se da će Zhang primiti novac jer listići nisu registrirani. Ali nisam imao razloga', rekao je dobitnik Zhao Yingguang.

>> Srbija: Ostao bez posla pa osvojio više od 60.000 eura na lotu!

U večeri kad je izvučen dobitak, dobitni listić dao je kupcu. Nije želio ni nagradu. 'Želim ostati običan čovjek koji živi običan život. Da sam uzeo novac, nitko ne bi znao, ali ne', rekao je Zhang. S njim se slaže i njegova supruga. 'Novac nije naš. Uzimamo samo ono što nam pripada', rekla je Zhangova supruga Wang Xiangfen.

Skromnog čovjeka poštuju svi koji ga znaju. 'Zhang je stvarno dobar i pošten čovjek', rekao je kupac Ren Fujun. Zhang zarađuje 480 dolara na mjesec. Prodaja listića jedini je prihod njegove obitelji, a brine se i za brata s invaliditetom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene