Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devetnaest meksičkih vojnika završilo je u vojnom zatvoru, nakon što je vojska u petak ubila dvije žene i troje djece, jer se njihov automobil nije zaustavio na vojnoj kontrolnoj točki.


Tragedija se dogodila u državi Sinaloa, a nesretna obitelj kombijem je putovala na pogreb, kad im je s vojne kontrolne točke naređeno da se zaustave.

Vezani članci Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a" Ruska vojska, ilustracija Europski dužnosnik smanjio procjene: "Rusija je uz ukrajinsku granicu nagomilala 100.000 vojnika"

Kako se vozilo nije zaustavilo, vojska je otvorila vatru, u kojoj su poginule dvije žene u dobi od 17 i 25 godina, te troje djece u dobi od sedam, četiri i dvije godine. Tri osobe u kombiju su ranjene.

Do pucnjave na kontrolnoj točki došlo je u sklopu široke vojne akcije koju je meksički predsjednik Felipe Calderon pokrenuo protiv moćnih narko kartela.

Guverner Sinaloe Jesus Aguilar u ponedjeljak je osudio pucnjavu, ali i rekao kako će vojska ostati u državi, "zbog sigurnosti njezinih građana".