Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar otpor Ukrajinaca

Vojni analitičar o promjeni ratne strategije: ''Rusija je prešla na razarajuću taktiku. Napravljena je pogreška...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni analitičar i profesor na Fakultetu političkih znanosti Robert Barić komentirao je rusku invaziju na Ukrajinu i njihove taktike.

Vojni analitičar Robert Barić komentirao je rat u Ukrajini, za koji kaže da se izuzetno promijenio. Ističe da su se Rusi odlučili na ''potpuno zauzimanje Ukrajine, što bi moglo biti jako skupo za Rusiju vojno, ekonomski i što se tiče njezina utjecaja u svijetu''.

Smatra da je napravljena strateška pogreška kada je napadnut Kijev, ali da je napravljena opet kada se odlučilo ići dalje. ''Bez obzira na to što Ukrajinci nisu očekivali napad, njihov otpor je jako dobar'', pojasnio je Barić.

''Rusija je prešla na razarajuću taktiku, a to je bombardiranje bez jasnog vojnog cilja, a s ciljem da se slomi volja stanovništva i da se predaju. To je taktika terora, za koju Rusija misli da će biti uspješna'', istaknuo je vojni analitičar za N1.

Glavni napori ruskih snaga, po Bariću, sada su usmjereni prema Žitomiru kako bi presjekli krak i stavili Kijev u okruženje. Dodaje da su, prema zadnjim informacijama, Rusi mobilizirali 90 posto snaga koje su bile predviđene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Golema usluga svijetu'' Američki senator zaziva atentat na Putina: ''Netko u Rusiji treba se otarasiti tog tipa''

Pročitajte i ovo Pogođeni strahotama rata - 4 "Branit ćemo svoje" Kako se obični Ukrajinci bore s ruskom invazijom? "Imam 81 godinu i spreman sam uzeti pušku i riješiti gadove koji ovdje dolaze"

''Kolona koja ide prema Kijevu čudna je i stoji. Ubacuju se manje snage i nisam siguran da Rusi uopće imaju snage koje mogu napraviti okruženje'', zaključio je Barić.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene