Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haški optuženik Vojislav Šešelj u petak navečer počeo je štrajk glađu u pritvoru u Sheveningenu, izjavio je na konferenciji za novinare generalni tajnik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić.Prema njegovim riječima, Šešelj pije samo vodu, prestao je uzimati lijekove za visoki tlak i astmu, te 'odbija svaku vrstu medicinske pomoći'.

Vezani članci Slika nije dostupna Banja Luka: Uhićen optuženik za ratne zločine Slika nije dostupna Iako u pritvoru, Glavaš će biti nositelj liste HDSSB-a

Šešelj, koji je optužen za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini, uputio je vijeću, pred kojim bi mu 27. studenoga trebalo početi suđenje, zahtjev da se ukine zabrana posjeta njegovoj supruzi, da se u Haškom sudu registriraju njegovi pravni savjetnici, da mu se sudski dokumenti dostavljaju isključivo 'na papiru i srpskom jeziku', kao i to da vijeće ukine odluku o imenovanju branitelja u pripravnosti.

Sve dok sudsko vijeće ne prihvati njegova četiri zahtjeva, tvrdi
Vučić, Šešelj će štrajkati glađu, a Srpska radikalna stranka o tome će obavijestiti sva veleposlanstva u Beogradu, rusku Dumu, Vijeće Europe, Europski parlament i druge međunarodne organizacije, a zatražit će i pomoć od parlamenata 'prijateljskih zemalja'.