Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmerokatnica u kojoj je bila smještena tvornica za proizvodnju odjeće i trgovački centar u predgrađu glavnoga grada Bangladeša srušila se. Prva informacija govorila je o nekoliko desetaka mrtvih, no brojka je porasla.


Prema posljednjim podacima, život je izgubilo gotovo stotinu ljudi, a ozlijeđenih je više od tisuću. Traga se za preživjelima. U zgradi je bilo nekoliko tekstilnih tvornica, banka i tržnica. Uzrok urušavanja nije poznat, ali lokalni mediji javljaju kako su prije nekoliko dana primijećene pukotine u zidovima. Nitko nije reagirao. 

Vezani članci Požar hara Grčkom - 1 Požar hara Grčkom: Nedaleko od Atene gore makija i borovi, stanovnici preventivno evakuirani Nakon potresa, požar im progutao kuću - 2 Požar usred noći ovoj je obitelji iz okolice Gline odnio sve: "Vrištala je, jedva je uspjela sići jer se buktinja već proširila. Sve stvari, donacije za novi objekt, sve je ostalo u kući..."

Vatrogasci i vojska spašavali su ozlijeđene koji su ostali pod ruševinama zgrade Rana Plaza u Savaru, 30 kilometara udaljene od Dhake, objavila je policija.

U Bangladešu je proizvodnja odjeće za inozemne tvrtke u procvatu, no proizvodi se u lošim uvjetima i tu industriju godinama prate požari i nesreće.

>> Požar u tvornici tekstila: Radnike zarobila vatra, više od stotinu stradalih

U studenome je 112 radnika poginulo u požaru što je izbio u tvornici u industrijskom predgrađu Dhake. (I.D. / T.Š. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook