Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Bangladešu

Požar u tvornici tekstila: Radnike zarobila vatra, više od stotinu stradalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne zna se što je uzrok sinoćnjeg stravičnog požara u predgrađu bangladeške prijestolice Dhake, no činjenica je da su tvornice tekstila, koje proizvode odjeću poznatih svjetskih marki, često opremljene oštećenim električnim vodovima.

Vatra je u devetokatnoj zgradi izbila kasno navečer u prizemlju no brzo se proširila dovevši u stupicu stotine radnika. Nakon četiri sata borbe vatrogasaca s požarom vatra je stavljena pod kontrolu. "Jutros smo pronašli 120 mrtvih tijela, a broj mrtvih mogao bi biti i veći", kazao je šef vatrogasaca Abu Nayeem Mohammad Shahidullah.

Uzrok požara za sada nije poznat, no mnoge tvornice tekstila opremljene su oštećenim električnim vodovima.

Bangladeš posjeduje oko 4.500 tvornica tekstila koje izrađuju odjeću za svjetske brendove kao što je Tesco, Wal-Mart, JC Penney, H6M, Marks&Spencer, Kohl's i Carrefour.

U požaru koji se sredinom rujna dogodio u tvornici tekstila u ekonomskoj prijestolnici Pakistana Karachiju smrtno je stradalo skoro 300 radnika.  (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 13 spašenih Dvadeset talaca ubijeno u napadu na restoran u Bangladešu Slika nije dostupna IS preuzeo odgovornost Bombama upali u restoran, zarobili taoce, pucaju na policiju

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene