Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je kazao kako je primio izvještaje službi sigurnosti po kojima se ruski vanjski neprijatelji pripremaju za ovogodišnje ruske parlamentarne izbore i naredio je sigurnosno-obavještajnom sustavu da spriječi svako vanjsko upletanje.


Obraćajući se pripadnicima FSB-a Vladimir Putin je kazao kako su strane obavještajne službe postale puno aktivnije u 2015. te da su aktivnosti više od 400 stranih obavještajaca onemogućene a njih 23 optuženo je za kaznena djela.

Vezani članci Joe Biden Biden i Putin postigli dogovor: Produljit će postojeći sporazum o ograničenju nuklearnog oružja za pet godina Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Kremlj se ne osvrće na pozive da se Rusiji nametnu dodatne sankcije za Navaljnog

On je kao posebnu opasnost za Kremlj izdvojio rujanske parlamentarne izbore koji će se održati u vrijeme dok se Rusija bori s ekonomskom krizom potaknutom niskim cijenama nafte, oslabljenom nacionalnom valutom i pod zapadnim je sankcijama.

'Trebamo spriječiti svaki strani pokušaj miješanja u izbore, u naš unutarnji politički život', kazao je Putin. 'Znate da neke vrste metodologija postoje i već su ih koristili u mnogim zemljama'.

Kao izravnu prijetnju ruskom suverenitetu označio je 'pripremu vanjskih neprijatelja' za izbore. 'Svatko treba znati da neumorno radimo na obrani naših interesa', poručio je. (Hina)