Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Više od 100.000 osoba odalo počast tajlandskom kralju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 100.000 osoba odalo je u Bangkoku počast tajlandskom kralju Bhumibolu Adulyadeju, najstarijem vladaru na svijetu, koji je 80. rođendan proslavio u ozračju političkih neizvjesnosti manje od tri tjedna prije izbora.

Među okupljenom gomilom oko velike palače, brojni Tajlanđani bili su odjeveni u žuto, boju tog štovanog suverena, koja prema tradiciji odgovara danu kad je rođen u toj većinski budističkoj zemlji (ponedjeljak).

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Slika nije dostupna Tajland: Modni diktat 80-godišnjeg kralja

Ostali prisutni nosili su roza boju za izražavanje želja za dobrim
zdravljem i dugovječnošću kralju koji je bio odjeven u roza jaknu u trenutku kad je zadnji put izlazio iz bolnice nakon lakšeg moždanog udara.

Kralj Bhumibol dvije godine je mlađi od britanske kraljice Elizabete II. ali je postao vladar šest godina prije nje (1946.).

Tajland je već prošle godine uz veliku pompu proslavio 60. obljetnicu njegova dolaska na tron, u prisustvu 25 okrunjenih glava iz čitavog svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene