Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan u nizu incidenata na predstavama borbi s bikovima dogodio se u Španjolskoj.


Borbe bikova u Španjolskoj podijelile su javnost. Jedni žele njihovu zabranu, drugi ne. Pogledajte kako to izgleda kad se stvari na jednoj takvoj predstavi otmu kontroli i kad odjednom imate 30-ak ozlijeđenih ljudi, među kojima i 10-godišnje dijete. Mjesto događaja je Tafalla na sjeveru Španjolske.

Vezani članci Farma bikova - 2 Bili smo na farmi pravih "šarmera": Hrvatski bikovi koriste se za uzgoj cijelih generacija goveda Pronađen bik Joza - 3 Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava

>> Katalonska zabrana borbe s bikovima podijelila Španjolsku

>> VIDEO: U utrci s bikovima u Pamploni 60 ozlijeđenih

Razjareni je bik preskočio ogradu i završio na tribinama među mnoštvom uspaničenih promatrača. Petero je završilo u bolnici na liječenju, među kojima i teško ozlijeđeni 10-godišnjak, kojeg je bik rogom ubo u trbuh. Bika je užetom obuzdavalo dvadesetak što gledatelja, što organizatora, no šteta je već bila učinjena. Prošlog mjeseca španjolska Katalonija postala je prva regija u toj zemlji koja je zabranila ovaj vrlo opasan i okrutan sport, ako se to uopće tako može i nazvati.