Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi promašaj

VIDEO Ahmadinedžad kao George W. Bush...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje jedan prosvjednik je uhićen zbog bacanja cipele na iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, tijekom njegovog posjeta Egiptu.

Cipela koju je prosvjednik bacio prema Ahmadinedžadu u mnoštvu, nije pogodila iranskog čelnika, no Ahmadinedžad je ubrzano napustio džamiju al-Hussein, gdje se nalazio, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Let Pariz - Kairo NESTANAK ZRAKOPLOVA Nastala zbrka oko pronalaska olupine Slika nije dostupna Napadači otvorili vatru Kairo: Turisti napadnuti dok su prilazili autobusu

>> Ahmadinedžad: Spreman sam da me lansiraju u svemir!

Pripadnici osiguranja medijima su rekli kako je prosvjednik, za kojeg vjeruju da je Sirijac, uhićen te da ga je policija odvela s mjesta događaja.

Mahati prema nekome cipelom u arapskom svijetu se doživljava kao težak oblik pokazivanja nepoštovanja prema osobi, a bacanje cipele na nekoga, još je gori čin u tom smislu. Podsjetimo, svojevremeno je i bivši američki predsjednik George W. Bush brzom reakcijom izbjegao 'napad' cipelom.

Ispred navedene džamije okupilo se mnoštvo sunitskih prosvjednika, zbog potpore koju Iran daje režimu Bašara al-Asada u Siriji. kasnije su anti-iranski prosvjednici podigli su svoje cipele i blokirali ulaz u džamiju Al-Azhar, gdje se Ahmadinedžad sastao s prominentnim sunitskim svećenikom.

Ahmadinedžad je posjetio Egipat, kao prvi iranski vođa u posljednjih 30 godina. Njegov dolazak pokušaj je egipatskog predsjsednika Muhameda Morsija da oživi zahladnjele odnose s tom regionalnom silom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene