Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje ili namjera?

Ahmadinedžad: Spreman sam da me lansiraju u svemir!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranci su u elementu. Danas je njihov predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio na pressici kako je on spreman biti prvi Iranac u svemiru.

Njegova izjava podrške iranskom svemirskom programu dolazi nakon prošlotjedne slavodobitne objave kako su uspješno poslali majmuna u Zemljinu orbitu te ga uspješno i spustili na zemlju.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Iran lažirao lansiranje majmuna u svemir?

U međuvremenu su njihovu prezentaciju prvog leta iranskog majmuna u svemir u vodu, kao lažnjak, srušili zapadni mediji i stručnjaci.

'Spreman sam biti prvi čovjek kojeg će iranski znanstvenici poslati u svemir. Slanje živih stvorenja u svemir rezultat je iranskih napora i predanosti tisuća iranskih znanstvenika', rekao je Ahmadinedžad, a prenosi Reuters.

Iranski predsjednik poznat je po provokativnim javnim nastupima i komentarima, no nije jasno je li on navedenom izjavom zapravo izrazio namjeru ili mišljenje.

Njegov drugi mandat kao predsjednika Irana istječe u lipnju ove godine. tko zna, možda se nakon toga odvaži i na put prema zvijezdama, i nazad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene