Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upoznajte Emila, papigu treniranu da nuždu vrši na pravom WC-u. Papige su poznate kao životinje s raznim talentima, no je li moguće da je 10-godišnji Emil jedina papiga na svijetu koja koristi isti WC kao i njegovi vlasnici?


Emil sa svojom vlasnicom živi u švedskom gradu Landskrona, a u svojem 10-godišnjem životu naučio je štošta zanimljivih stvari. No, najneobičnija je njegova navika odlaska na WC koju su Yasmin Moghal i njezin dečko naučili Emila kada je bio u dobi od samo četiri mjeseca. 

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Bivši iranski dužnosnik u Švedskoj osuđen na doživotni zatvor zbog masovnih smaknuća i mučenja Poruka na toaletu Veliki obračun u malom toaletu: ''Daj imaj barem malo dostojanstva i očisti za sobom!''

Sve je počelo kada su pustili papigu da leti po stanu te shvatili da vrši nuždu u letu, odnosno po tepihu i namještaju.  Tada im  je napamet pala ideja da bi svojeg kućnog ljubimca mogli naučiti da koristi WC. 'Odveli smo ga u kupaonicu te rekli da tu obavi nuždu što je on i učinio i od toga trenutka on zna što se radi na tom mjestu', rekao je Mughal. 

No, to nije jedini Emilov talent. On savršeno oponaša tri mačke koje koje njegovi vlasnici imaju, stvarajući drugačiji zvuk za svaku mačku. Kako Emil obožava oponašati i ponavljati riječi, Mughal i njezin partner prestali su prostačiti kako to ne bi postalo dio Emilova repertoara. Da je Emil član obitelji dokazuje i činjenica da svaki dan sa svojim vlasnicima objeduje te navečer s njima gleda televiziju. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju