Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palo ga i do metar

VIDEO Nakon 'ljeta', Švicarska paralizirana snijegom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tjedna ljetnih vrućina, u Švicarsku se vratila zima. Snijeg, ledena kiša i jak vjetar uzrokovali su prekide u prometu diljem Švicarske.

Odgođeni su brojni letovi, blokirane ceste i željeznica u nekim regijama, a mnogi su ostali bez struje. Temperature su pale čak za oko 20 stupnjeva diljem zemlje, javlja AFP.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Snijeg u Dalmaciji - 1 promjenjivo Nakon kratkog predaha od kiše u nekim krajevima moguć i snijeg: Neki će uživati na zubatom suncu

'To je prilično dramatičan pad temperature', rekao je Nicolas Borgognon iz Meteo News, dodajući kako ove velike promjene u temperaturi nisu iznimka tijekom proljeća. U dijelovima Alpa pao je gotovo metar snijega, a loše vrijeme pogodilo je čitavu Švicarsku.

>> U Moskvi napadalo rekordnih 65 cm snijega za mjesec travanj

Zbog snijega su mnogi letovi koji su trebali poletjeti iz Zuricha u subotu ujutro odgođeni, ali do popodneva se sve vratilo u normalu, rekao je glasnogovornik zračne luke Samuel Heinz.

Zbog snijega su blokirane i brojne ceste u jugoistočnom kantonu Grison, dok se zbog snježnih padalina stvorila velika kolona na dvije autoceste u Ticinu. U tri je kantona nakratko nestajalo struje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene