Veliku tržnicu u općini Gradačac u BiH, koja je poznatija pod nazivom "Arizona", zahvatio je veliki požar. Vatrogasne ekipe uspjele su lokalizirati požar.

Galerija Požar na tržnici Arizona (Foto: Dnevni avaz) Spaljena tržnica (Foto: Klixba) Spaljena tržnica (Foto: Klixba) +4 Spaljena tržnica (Foto:Klixba)

Tri sata iza ponoći u nedjelju, tržnicu "Arizona" u općini Gradačac u Bosni i Hercegovini zahvatio je veliki požar koji se ubrzo proširio i na obližnje objekte. 

Izgorjelo je već više objekata, a materijalna šteta trenutno se procjenjuje na više desetaka milijuna konvertibilnih maraka, piše Dnevni avaz. Veliki broj objekata je izgorio, naročito onih koji se nalaze na sredini tržnice. U potpunosti nisu izgorjeli samo štandovi koji se nalaze na kraju tržnice i oni betonski. 

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona je potvrđeno kako se vatrogasne ekipe još uvijek bore s vatrom te da požar još uvijek nije u potpunosti ugašen, piše Klix.ba. Vatrogasci su na terenu i nakon nekoliko sati borbe s vatrom lokalizirali su požar. 

Vatrogasne ekipe i dalje su na terenu te se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti ponovne pojave požara. Još se ne zna je li požar nesretan slučaj ili se radi o namjernom paležu. 

Na požarištu je i veliki broj šokiranih trgovaca, ali tek rijetki žele razgovarati s medijima. "Ne možemo vjerovati da nas je ovo zadesilo. Od prodaje na pijaci sam prehranjivao porodicu, a sada je sve pretvoreno u pepeo. Još uvijek nam niko ništa ne govori, policija nam ne dozvoljava prilazak uništenom dijelu kako bismo vidjeli da li je išta ostalo od onoga što smo imali", rekao je jedan od trgovaca za Klix.ba

Očevid će obaviti dežurni tužitelj Tužilaštva Tuzlanskog kantona i službenici MUP-a Tuzlanskog kantona. 

Tu je tržnicu zahvatio veliki požar i 2016. godine, kada je izgorjelo blizu 500 štandova. Nekoliko stotina radnika mogli bi izgubiti posao, jer bez tržnice i štandova na kojima prodaju robu nemaju radna mjesta. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju