Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA NJIH NEMA ZASTARE

Pretukli ga nasmrt: Trojica muškaraca presudila ubojici za stravičan zločin od prije 33 godine

Britanska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Britanska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Trojica muškaraca optužena su za brutalno ubojstvo muškarca koji je prije 33 godine ubio dječaka starog 17 mjeseci. Iz zatvora, gdje je odslužio kaznu za to ubojstvo, izašao je u studenom prošle godine.

Britanska policija uhitila je trojicu muškaraca iz Elliots Towna optužena za premlaćivanje i ubojstvo susjeda nakon što su doznali kako je prije 33 godine počinio zločin koji je potresao cijelu Veliku Britaniju, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura

Darren Evesham (47), David Osbourne (51) i Ieuan Harley (23), svi s područja New Tredegara, optuženi su za ubojstvo 54-godišnjeg Davida Gauta, poznatijeg kao David Tracy Gaut, koji je pronađen mrtav u subotu.

Fraktura lubanje, slomljena ruka, probijena jetra i slezena...

Gaut je osuđen za ubojstvo 17-mjesečnog dječaka Chi Ming Sheka, sina svoje tadašnje djevojke Jane Pickthall. Ubojstvo se dogodilo u Caerphillyu 1985. godine, kad je Gaut imao 20 godina. Na suđenju je bilo rečeno kako je majka ostavila Gautu 17-mjesečnu bebu na čuvanje dok je ona bila na poslu. Javnost je bila zgrožena činjenicom da je, u vrijeme dok je dječakovo tijelo bilo bačeno pod komodom u spavaćoj sobi, Gaut imao spolni odnos s majkom ubijenog dječaka. Tijelo bebe majka je pronašla tek sljedeće jutro ispod komode gdje ga je Gaut bacio.

Na tijelu su bile vidljive modrice, prijelomi i nagnječenja, i to u području prepona, prsa i čela. Na suđenju se Gaut branio time da je dječak pao i ozljedio se. Prema njegovim riječima, provjerio je dječakovo stanje nakon toga i stavio ga u krevetić. Dr. Owen Williams, patolog, na sudu je kazao kako su ozljede koje je vidio na dječakovu tijelu nastale udarcima, bacanjem i šutanjem. Dječak je umro od višestrukih ozljeda, među kojima je slomljena ruka, probijena jetra i slezena te fraktura lubanje.

Tužitelj Aubrey Myerson kazao je na suđenju da su, dok je dječakova majka bila na poslu, susjedi čuli glasne zvukove uključujući udarce i lupanje. Jane Pickthall, majka ubijenog dječaka, izjavila je kako je tijelo bebe bilo prepuno vidljivih ozljeda. Tijekom izricanja presude 1985. godine, mučenje i ubojstvo dječaka je opisano kao "najgori zločin u povijesti u Velikoj Britaniji".

Našli ga uz pomoć Googlea

Gaut je iz zatvora izašao u studenome prošle godine. Novim susjedima kazao je da je bio u zatvoru zbog ubojstva vojnika te da je u zatvoru završio zbog greške sustava. Susjedima je takva Gautova priča bila sumnjiva, pa su ga potražili na Googleu i doznali o kakvom se monstrumu radi.

"Cijelo selo pričalo je o brutalnom ubojstvu koje je počinio. Dobio je što je zaslužio. Neki su ljudi rekli kako ga je trebalo premlatiti isto kako je on premlatio bebu. Oko za oko...", kazao je jedan od Gautovih susjeda. "Vidjeli smo što je učinio malenom djetetu i nismo mogli vjerovati. To je odvratno. Nisam mogao vjerovati tko živi u našoj blizini. Čini se kako se često selio i mijenjao prebivalište otkako je izašao iz zatvora, a jasno je i zašto", dodao je.

Policija pregledava cijelo područje kako bi sakupila dokaze o ubojstvu Gauta. "Pregledavaju nam i kante za smeće", kazao je jedan od stanovnika Ellios Towna. Jane Pickthall, majka ubijenog dječaka, bila je zatečena viješću o ubojstvu Davida Gauta, no nije htjela komentirati tu informaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene