Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan osuđuje pobačaj silovane djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikan će uskoro ekskomunicirati sve osobe uključene u prvi legalni pobačaj u Kolumbiji, izvršen na 11-godišnjoj djevojčici koju je navodno silovao njezin očuh, izjavio je kolumbijski kardinal Alfonso Lopez Trujillo, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj.

"Svaki katolički kršćanin koji sudjeluje u pobačaju, bilo izravno ili neizravno, bit će ekskomuniciran", rekao je Trujillo za televizijsku postaju RCN.

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim" Slika nije dostupna Silovana djevojčica podijelila Kolumbiju

Kolumbijski vrhovni sud odobrio je pobačaj u ovom slučaju jer bi trudnoća predstavljala zdravstveni rizik za djevojčicu. 

U svibnju ove godine u Kolumbiji je usvojen zakon koji dopušta pobačaj u slučaju teške malformacije fetusa, u slučaju opasnosti po život majke, te kada je trudnoća rezultat silovanja ili incesta. 

Kako piše njemačka agencija dpa, Trujillova direktiva o ekskomunikaciji odnosit će se na suce, zakonodavce, liječnike i medcinske sestre koji su sudjelovali u zahvatu te na roditelje ove djevojčice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene