Nakon pokušaja samoubojstva 2016., Cameron Underwood ponovno se smiješi nakon što mu je uspješno izvedena rekonstrukcija i transplantacija lica. Operacija koja je trajala 25 sati i uključivala više od 100 pripadnika medicinskog osoblja uspjela je vratiti Cameronu nadu u nov i bolji život.

Galerija


Pokušaj samoubojstva ostavio je lice Camerona Underwooda potpuno razorenim. Nije mogao jesti krutu hranu, smijati se, nije imao nos i nije mogao normalno i samostalno disati, a sada je nakon iznimnog uspjeha operacije kojom su mu liječnici rekonstruirali lice ponovno u stanju jesti krutu hranu i žvakati, smijati se i govoriti.

Vezani članci Slika nije dostupna Nesebičnom vojniku koji je ostao bez lica transplantirat će novo Slika nije dostupna VIDEO: Pokazao se 'Oscar' s transplantiranim licem

"Više ne bulje u mene toliko i ne dobivam toliko pitanja i upitnih pogleda stranaca", komentirao je svoju preobrazbu nakon operacije. 

Ova rečenica jedna je od prvih koje je Cameron nakon dvije godine uspio izgovoriti. U 2016. izgubio je nos, većinu donje vilice i sve osim jednog zuba. 

"Neizmjerno sam zahvalan zbog ove transplantacije, ona mi je dala drugu šansu za život. Ponovno se mogu vratiti aktivnostima koje volim. Biti vani, baviti se sportom, provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima. Nadam se da ću se uskoro vratiti i na posao i jednog dana osnovati obitelj", rekao je na konferenciji za novinare u New Yorku.

Operacija je izvedena samo 18 mjeseci nakon inicijalnog ranjavanja, što je najkraći period između ozljede i transplantacije lica u povijesti SAD-a. Tijekom operacije liječnici su transplantirali i rekonstruirali Cameronovu donju i gornju vilicu, uključujući sva 32 zuba i desni. Također, njegove su donje vjeđe i nos transplantirani, a jezik mu je rekonstruiran.

Ova operacija smatra se do sada najzahtjevnijom i najnaprednjom operacijom tog tipa te je prvi put korišten 3D printer za stvaranje maske lica.