Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video s početka rata

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Ruski vojnici pucali u leđa civilima: "Moj tata je bio civil, bio je miran i nenaoružan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavila se uznemirujuća snimka na kojoj se vidi kako ruski vojnici pucaju u leđa dvojici nenaoružanih ukrajinskih civila. Jedan od njih bio je vlasnik opljačkanog autosalona, a drugi stražar koji je čuvao salon. Istražuje se li u pitanju ratni zločin.

Do autosalona, u predgrađu Kijeva, došla su petorica naoružanih ruskih vojnika. Vlasnik autosalona i njegov stražar, nenaoružani, su ih vidjeli i mirno krenuli prema ruskim vojnicima ispred autosalona. Vojnici su ih pitali tko su i tražili cigarete. Nakon toga su ih pustili.

Nakon par koraka, ruski vojnici su im pucali u leđa. Obojica su pala na tlo. Par minuta kasnije, stražar se ustao i šepajući otišao unutar autosalona i pozvao pomoć. Nakon što je pomoć došla, vidjeli su da je stražar izgubio jako puno krvi, ali je i dalje bio živ.

"Stavili su mu zavoj, pokušali ga reanimirati, ali su Rusi krenuli pucati", prisjeća se jedan od vojnika koji im je uskočio upomoć. Obojica civila su umrla nakon pucnjave.

Par minuta kasnije, vide se ruski vojnici kako nazdravljaju.

"Snimku bih mogla pokazati djeci"

Kći 68-godišnjeg Leonida Oleksijeviča, koji je u autosalonu radio kao stražar, nije mogla pogledati snimku, ali ju čuva.

Pročitajte i ovo Marija Aljohina ČLANICA PUSSY RIOTA Putinova kritičarka s crne liste uspjela je kao u filmu pobjeći iz Rusije: ''Još posve ne razumijem što sam učinila''

"Jednoga dana mogla bih je pokazati djeci i unučadi, da ne zaborave tko su naši susjedi. Oni su krvnici. Moj tata je bio civil, bio je miran i nenaoružan", rekla je Julia.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE Hipersoničnim raketama, podmornicama i brodovima na Odesu: Predsjednik Europskog vijeća završio u skloništu

Uznemirujuća snimka nastala je na početku rata u ožujku, a CNN ju je objavio i verificirao. Poslali su i upit ruskom ministarstvu, ali nisu dobili odgovor. Ukrajinski tužitelji snimku smatraju dokazom ratnog zločina.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene