Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE

Hipersoničnim raketama, podmornicama i brodovima na Odesu: Predsjednik Europskog vijeća završio u skloništu

Ilustracija
Ilustracija AFP
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: AFP Posljedice napada na Odesu - 3 Posljedice napada na Odesu - 3 Foto: AFP Posljedice napada na Odesu - 2 Posljedice napada na Odesu - 2 Foto: AFP Posljedice napada na Odesu - 1 Posljedice napada na Odesu - 1 Foto: AFP +2 Posljedice napada na Odesu - 4 Galerija 1/7 >>
Ukrajina tvrdi da je Rusija na Odesu ispalila hipersonične rakete.

U sinoćnjem napadu na Odesu poginula je najmanje jedna osoba, a ranjeno je pet ljudi. Ruske su snage kasno navečer u ponedjeljak napale Odesu koristeći podmornice, brodove i zračne snage. Pogođen je trgovački centar i dva hotela.

Ukrajinci tvrde da su Rusi u napadu koristili i hipersonične rakete. Crni dim se nadvio nad cijelim gradom. Na sreću na cesti u to vrijeme nije bilo nikoga jer je bio policijski sat.

Dan nakon napada zabilježene su zastrašujuće fotografije razorene Odese.  Na društvenim mrežama objavljene su snimke napada. 

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel nalazi se u Odesi. Tijekom njegova posjeta dogodio se napad, pa je morao pobjeći u sklonište. Fotografiju na Twitteru podijelio je ukrajinski premijer Denis Šmihal. Opisao je što se dogodilo: "Službeni dio našeg sastanka prekinula je zračna uzbuna i rakete koje je ispalio neprijatelj prema Odesi.

Iskoristili smo svaku minutu u skloništu da dogovorimo zajedničke poteze, a to je kako zaustaviti Rusiju i ponovno izgraditi Ukrajinu. Zahvalan sam na posjetu pravog ukrajinskog prijatelja", napisao je Šmihal. 

"

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene