Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smrtonosni sedativ

Potresni prizori "zombi" apokalipse: Zbog nove droge ovisnici kidaju vlastitu kožu, hodaju u transu, a stanovnici bježe iz grada

Ovisnici u Philadelphiji
Ovisnici u Philadelphiji Afp
Aktualno Galerija Ovisnici u Philadelphiji Ovisnici u Philadelphiji Foto: Afp Ovisnici u Philadelphiji Ovisnici u Philadelphiji Foto: Afp Ovisnici u Philadelphiji Ovisnici u Philadelphiji Foto: Afp Ovisnici u Philadelphiji Ovisnici u Philadelphiji Foto: Afp +0 Ovisnici u Philadelphiji Galerija 1/5 >>
Val ovisnosti o novoj drogi učinio je američki grad neprepoznatljivim. Ulicama šetaju ljudi nalik zombijima, a stanovnici napuštaju nekoć miran grad.

Sredstvo za smirivanje životinja nazvano Ksilazin izaziva užas na ulicama Philadelphije. Tranq, kako je droga dobila nadimak među ovisnicima, smrtonosni je sedativ koji se obično koristi za pojačavanje učinaka heroina, fentanila ili kokaina.

Na snimkama iz grada mogu se vidjeti stanovnici sjeveroistočne gradske četvrti Kensington kako ušmrkavaju, puše, ubrizgavaju i inhaliraju drogu.

Ksilazin nije odobren za ljude jer ga veterinari koriste za uspavljivanje velikih životinja poput losova, jelena i konja za kirurške zahvate, prenosi The Sun medicinske izvore.

Pročitajte i ovo Ovisnici o Fentinilu na ulicama SAD-a Opasna epidemija Smrtonosniji od metamfetamina, čak i heroina: Nova droga koja tjera ljude i kompanije da napuste grad s najviše milijardera na svijetu

Jedna od najopasnijih nuspojava ubrizgavanja ksilazina su otvorene rane koje stvara na koži, koje se mogu inficirati i dovesti do amputacija ako se ne liječe pravilno.

Bivša ovisnica ispričala je sve o njegovim zastrašujućim učincima na zdravlje. Droga ju je natjerala da odreže vlastitu trulu kožu u očajničkom pokušaju da sačuva svoje udove.

"Ruke su mi postale crne i nekrotične i zbog osuđujućih stavova u bolnici počela sam sama rezati crnu kožu. Tako sam si prerezala tetivu", rekla je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantni podaci Otkrivena nova droga na ulicama, više osoba umrlo od predoziranja: "Ovo je nešto što zabrinjava"

Korisnici tranqa također često nisu svjesni svoje okoline i može ih se vidjeti kako hodaju u transu, što se naziva tranq walk.

Philip Moore, glavni liječnik za liječenje ovisnosti, opisao je posljedice uzimanja droge. Drhtavica, znojenje, nemir i uznemirenost uobičajeni su simptomi koji se mogu primijetiti.

Gradska vlast kritizirana je zbog ove krize, ali ne uspijeva osmisliti načine kako joj stati na kraj. Štoviše - broj ovisnika je u stalnom porastu, baš kao i broj predoziranja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene