Najskuplji razarač ikad napravljen, USS Zumwalt, američke ratne mornarice, pokvario se tijekom prolaska kroz Panamski kanal.


USS Zumwaltu, američkom razaraču futurističkih karakteristika i ekstravagantne cijene od 4,4 milijarde dolara, tijekom prolaska kroz Panamski kanal, pokvarili su se motori, pa je od superskupog ratnog broda postao superskupa ratna plutača. Dok mu se ne srede motori, naravno.

Zumwalta se moralo remorkerima odvući u luku, točnije bivšu mornaričku luku Rodman u Panami. Tamo će mu inženjeri pokušati otkloniti problem s pogonom.

Problemi su se pojavili jo u ponedjeljak, a brod je bio na putu s istočne obale SAD-a prema San Diegu na zapadnoj obali SAD-a, prenosi Guardian.

Glasnogovornik američke Treće flote, zapovjednik Ryan Perry,istaknuo je da će raspored za dolazak Zumwalta u San Diego ostati fleksibilan, kako bi se omogućilo temeljito testiranje i ocjenjivanje sposobnosti broda, s ciljem da mu se osigura što sigurniji put do novog doma u luci San Diega.

Posada broda primijetia je kad su problemi nastupili da voda ulazi u ležajeve koji spajaju električne motore s pogonskim osovinama.

USS Zumwalt napravila je tvrtka Bath Iron Works sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Maine.