Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uragan prijeti obalama Haitija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ernesto je prvi uragan ove sezone na Atlantiku i približava se jugozapadnim obalama Haitija, objavio je danas Nacionalni centar za uragane (NHC) sa sjedištem u Miamiju

Ernesto je uragan 1. kategorije po Saffir-Simpsonovoj skali (od 5 mogućih) i prate ga vjetrovi koji pušu 120 km na sat. 

Pročitajte i ovo Uragan Otis ostavio je pustoš na pacifičkoj obali Meksika - 11 Čupao sve pred sobom FOTO/VIDEO Tri sata terora: Razorni uragan odnio 27 života, znanstvenica iznijela mračno predviđanje Slika nije dostupna Udari vjetra 240 km/h Atlantiku prijeti Igor, najrazorniji uragan

Tijekom sljedećih sati ojačat će u uragan 2. kategorije (vjetrovi između 154 i 177 km /sat), nakon čega će stići do kubanske obale. 

Katrina, koja je prouzročila smrt više od 1.500 ljudi prošle godine na južnim obalama Sjedinjenih Država, bila je urgan 3. kategorije kada je zahvatila New Orleans. 

U 12 sati po srednjoeuropskom vremenu Ernesto je bio 180 km jugozapadno od Port-au-Princea i 340 km jugozapadno od Guantanama na Kubi. 

Uragan se kreće prema sjeverozapadu brzinom od 15 km na sat i trebao bi zadržati taj smjer tijekom sljedeća 24 sata.

Mirno središte uragana zahvatit će jugozapad Haitija u nedjelju poslijepodne. 

Prije godinu dana, 29. kolovoza, jug Sjedinjenih Država pogodio je uragan Katrina, a nekoliko dana poslije uragan Rita, nakon kojih je poginulo više od 1.500 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene