Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"1 od 5 milijuna"

Vučić uoči velikog prosvjeda u Beogradu: "Bit ću na svom radnom mjestu. Nećete postići ništa osim vike i dreke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u subotu u 15 sati očekuje se početak velikog prosvjeda protiv aktualne vlasti pod nazivom "Svi kao jedan - Jedan od pet milijuna". Prosvjedi protiv političara na vlasti u Srbiji traju već mjesecima, no za sada nema poboljšanja situacije. Predsjednik Vučić poručio je kako "od toga neće biti ništa."

Prosvjede na kojima sudjeluju građani i politička opozicija predjesnik Aleksandar Vučić čini se ne doživljava ozbiljno. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

"To u posljednjih sedam godina neće biti najveći politički skup. Nadam se da će razumijeti potrebu da razgovaraju u parlamentu", mirno je rekao Vučić o najavljenom prosvjedu. 

Naglasio je kako će on i u subotu biti na svom radnom mjestu, a opoziciji je poručio da neće "postići ništa osim vike i dreke." Također je dodao kako je "drugačije mišljenje bogatstvo" i da on nema problem s time što će nekoliko tisuća ljudi javno propagirati svoj negativan stav o njemu. 

Vučić je naglasio kako je Srbija demokratska država i da se tako i ponaša te da vlasti neće agresivno reagirati na bilo koje okupljanje. 

"Želimo Srbiju koja neće prebijati žene, koja neće lomiti po gradu, koja neće skidati prometne znakove", navodio je Vučić. 

Rekao je i kako je država svojim odnosom "prema njima pokazala da je iznad njih."

"Kod nas niko nije uhićen, dok je recimo 8.000 privedeno u Francuskoj. Ovo pokazuje da je Srbija zaista demokratska zemlja", rekao je Vučić kako piše Blic. 

"Vjerujem da će prihvatiti poziv na razgovore"

Predsjednik Srbije također je izrazio i svoje nadanje da će lideri opozicijskog prosvjeda pokazati dovoljno razuma i shvatiti da su razgovori put prema rješenju problema, a ne lomljenje izloga po gradu. Vlasti trenutn strahuju jedino od nasilnih scenarija jer će u tom slučaju morati primijeniti represivne metode. Nasilje niti u jednom slučaju neće biti dozvoljeno niti tolerirarno, naglašavaju. 

Podsjetimo, prosvjedi "1 od pet milijuna" protiv Aleksandra Vučića počeli su se odvijati svakog vikenda od kraja 2018. godine te su s vremenom počeli okupljati sve više i više pobornika. Javno izražavanje nezadovoljstva vladavinom šefa države Aleksandra Vučića prosvjednici nisu izrazili samo u Beogradu već diljem države. Zbog optužbi da loše vodi zemlju zahtjevaju njegovu ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene