Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Sarajeva

I Banja Luka na nogama: Studenti unatoč zabrani prosvjeda točno u podne izašli na ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I banjalučki studenti danas izlaze na ulice. Održat će prosvjednu šetnju do zgrade vlade kojom će zajedno s drugim građanima iskazati nezadovoljstvo politikom vlade.

Slike s prosvjeda u Banjoj Luci šaljite nam na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

Kao što su i najavili, na ulice su danas u podne izašli banjalučki studenti uz veliku podršku ostalih građana nezadovoljnih politikom vlade. Studenti traže izgradnju četvrtog paviljona u kampusu, smanjenje cijena studiranja , traže hitno rješavanje pitanja hotela Krajina, gdje bi trebali biti smješteni studenti, te hitne promjene u društvu, otvorenu borbu protiv kriminala, korupcije i nepotizma, te smjenu ministra Gorana Mutabdžije, piše Klix.ba.

Kazali su i kako neće dozvoliti korištenje bonskih ovlasti visokog predstavnika, kao ni kriminal, korupciju, bahaćenje, feudalizam i nepotizam u RS-u-

>> 'BEBOLUCIJA' u Sarajevu: Pjesmom poručili - 'Politika je ku***!'

Inače, Centar za javnu sigurnost jučer im je zabranio prosvjedno okupljanje pod izlikom ugrožavanja prometa. Unatoč tome, studenti ne odustaju od svojih planova.

U objašnjenju zabrane prosvjeda Centar za javnu sigurnost poziva se na Zakon o javnom okupljanju koji definira da se mirno okupljanje ne može održati u blizini dječjih vrtića i osnovnih škola dok u njima borave djeca, kao ni u blizini objekata koji se posebno osiguravaju, kao što je zgrada Vlade RS-a, na udaljenosti najmanje 50 metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene