Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije 'čist'

UN: I libijski režim i oporba počinili ratne zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski režim i oporbene snage počinili su ratne zločine u sukobu u kojemu sudjeluju, ističe se u srijedu u izvješću istražnog povjerenstva koje je utemeljilo UN-ovo Vijeće za ljudska prava.

'Na temelju informacija prikupljenih na terenu, napose u Tripoliju i Bengaziju, i iscrpnijih informacija iz istraga, povjerenstvo je u svom izvješću utvrdilo niz teških povreda međunarodnog prava na području ljudskih prava i humanitarnoga prava', reklo je. 'Povjerenstvo je usto zaključilo da su snage libijske vlade počinile zločine protiv čovječnosti i ratne zločine', dodalo je.

Što se tiče oporbenih snaga, povjerenstvo je 'neka njihova djelovanja' ocijenilo 'ratnim zločinom'. Istražno povjerenstvo utemeljeno je u veljači odlukom Vijeća za ljudska prava u kojoj se traži neovisna ocjena zločina počinjenih u zemlji tijekom narodne pobune protiv režima Moamera Gadafija. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje ga traže Libijski pobunjenici: Nećemo pregovarati s Gadafijem ako se ne preda Slika nije dostupna Još uvijek pruža otpor Žestoki sukobi oko Gadafijeve rezidencije u Tripoliju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene