Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razoren grad

Ukrajinski zapovjednik: "Naše snage još uvijek su u Marjinki, ali ona više ne postoji"

Marjinka
Marjinka Foto: Afp
Zapovjednik Valerij Zalužnij priznao je novinarima da je grad Marjinka u ruševinama, ali da su ukrajinske trupe još uvijek na njegovom sjevernom krilu.

Zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužnij rekao je u utorak da su njegove trupe ostale u području istočnog grada Marjinka unatoč tvrdnjama ruskog ministra obrane da Moskva kontrolira naselje koje je nakon mnogo mjeseci borbe pretvoreno u ruševine.

Zalužnij je priznao novinarima da je grad u ruševinama, ali da su ukrajinske trupe još uvijek na njegovom sjevernom krilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svijet na oprezu Rusija zaprijetila: "Uskoro raspoređujemo najnovije haubice na granici s dvjema europskim zemljama"

Deepstate, popularni ukrajinski ratni blog, izvijestio je kasno u utorak da su ruske trupe zauzele sva područja grada koja su prije bila izvan njihove kontrole.

Zauzimanje Marjinke predstavljalo bi najznačajniji dobitak Moskve na bojnom polju od svibnja.

"Danas u ovo doba naše su trupe još uvijek u sjevernim područjima", rekao je Zalužnij. "Naše trupe su pripremile obrambenu liniju izvan ovog mjesta, ali mogu reći da to mjesto više ne postoji."

Pročitajte i ovo Ilustracija Neugodan početak dana Potres razbudio Dalmaciju: "Bilo je poput eksplozije, zvučalo je kao oluja"

Rekao je da su ukrajinske snage odlučne braniti bilo koji kutak zemlje, bilo da se radi o Marjinki, Bakhmutu ili Avdiikvi, dva druga grada na istoku zemlje koji su predmet višemjesečnih borbi.

Avdiivka, susjedna Marjinki, ostaje u ukrajinskim rukama, ali je dva mjeseca pod žestokim napadima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene