Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodan početak dana

Potres razbudio Dalmaciju: "Bilo je poput eksplozije, zvučalo je kao oluja"

Mnoge stanovnike i posjetitelje Dalmacije probudio je potres u srijedu ujutro.

Seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabilježili su u srijedu u 6:31 umjeren potres s epicentrom kod otoka Čiovo, tri kilometra južno od Trogira.

Magnituda potresa iznosila je 3,0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS, naveli su iz Seizmološke službe.

Pročitajte i ovo Godina promjena - 6 Izbori u više od 70 zemalja Stiže megaizborna godina na svjetskoj razini: Što će se sve promijeniti?

Najviše svjedočenja građana stiže s područja Splita i zapadnog dijela Splitsko-dalmatinske županije, piše Slobodna Dalmacija, kojoj su se javili građani iz Kaštel Starog, Solina, Segeta Donjeg, Omiša...

"Spavala sam i jačina potresa me prenula iz sna i nastavilo je tresti par sekundi", "Tutanj pa snažan udar", "Poput eksplozije, kratko, ali snažno", "Bio sam u sobi, zvučalo je poput oluje, a stvari u sobi su se počele micati", navode.

Iako nije riječ o snažnom potresu s obzirom na to da se dogodio na plitkom području, mogao se jako osjetiti.

Pročitajte i ovo Kreću zimska sezonska sniženja Kraj dvojnog iskazivanja cijena Počinju zimska sniženja, stručnjakinja upozorava i na neke nove zamke: "Sugeriramo da i na internetu plaćate karticama..."

U gotovo isto vrijeme - jutros u 6:32 podrhtavalo je i tlo u BiH. Magnituda tog potresa, čiji je epicentar zabilježen 15 kilometara od Sanskog Mosta i 56 kilometara od Banje Luke, na dubini od pet kilometara bila je 2,8 prema Richteru, prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC).


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene