Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Reakcija će biti snažna"

Iran prijeti odmazdom zbog ubijenog generala: "Cionistički režim neće imati nikakvu mogućnost odgovora"

Aktualno Galerija Razi Moussavi Razi Moussavi Foto: Afp Iran prijeti Izraelu - 2 Iran prijeti Izraelu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Iran prijeti Izraelu - 3 Iran prijeti Izraelu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Iran prijeti Izraelu - 1 Iran prijeti Izraelu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Iran prijeti Izraelu - 4 Galerija 1/5 >>
Iran za ubojstvo svog generala optužuje Izrael i najavljuje pametan i snažan odgovor.

Snažne eksplozije potresle su predgrađe sirijskog glavnog grada Damaska. U napadu je ubijen visoki dužnosnik iranske revolucionarne garde Sayyed Razi Mousavi. Sumnja se da je bio umiješan u naoružavanje Hezbolaha u susjednom Libanonu. Iran je za napad optužio Izrael.

"Naša reakcija na teroristički napad bit će pametna, snažna i s potrebnom učinkovitošću na način da cionistički režim neće imati nikakvu mogućnost odgovora", rekao je Reza Talaeinik, glasnogovornik iranskog Ministarstva obrane. 

Izrael nije otvoreno priznao napad. "Nalazimo se u ratu na više fronti. Napada nas se sa sedam terena: iz Gaze, Libanona, Sirije, Zapadne obale, Iraka, Jemena i Irana. Dosad smo odgovorili akcijama na šest od tih sedam terena", rekao je Joav Gallant, izraelski ministar obrane.

SAD je pokrenuo napade na skupine povezane s Iranom u Iraku. Odmazda je to za jučerašnji napad na sjeveru zemlje u kojem su ranjena tri američka vojnika. Iran se osim za naoružavanje milicija u Iraku i Hezbolaha sumnjiči i za potporu palestinskoj terorističkoj skupini Hamas u pojasu Gaze. Snažni izraelski napadi na pojas Gaze se nastavljaju.

"Ne stajemo. Zaboravite sve koji govore o zaustavljanju. Mi ne stajemo. Rat se nastavlja do kraja. Dok nisu dokrajčeni. Ništa manje od toga", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu izraelskim vojnicima. 

Izrael je objavio snimke vojnih operacija u pojasu Gaze. Ali snimke objavljuje i Hamas. Skupina tvrdi da uništava izraelske tenkove i ubija vojnike. Izrael je priznao da je u vojnim operacijama poginulo 160 vojnika. Također tvrdi da je ubijeno nekoliko tisuća terorista.

Najveće žrtve ipak podnose civili. U protekla dva i pol mjeseca je prema palestinskim izvorima u pojasu Gaze živote izgubilo više od 20 tisuća ljudi, većinom žena i djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene