Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro izbori

Ukrajinci na internetu prodaju izborne glasove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči ukrajinskih predsjedničkih izbora 17. siječnja, neki su ukrajinski birači svoje pravo glasa ponudili na prodaju putem interneta, izvješćuje u utorak Reuters i dodaje da se cijene glasova kreću od 300 do 500 grivnji (37 do 63 američka dolara).

‘Potpuno mi je svejedno tko će pobijediti. Imam tri glasa na prodaju - dva u Kijevu i jedan u Bili Cerkvi. Cijena: 500 grivnji po glasu’, jedan je od oglasa na internetu. Uz oglase obično stoji e-mail adresa ili kontakt telefon. ‘Ne vjerujem u demokraciju i stoga prodajem svoj glas na izborima. Moguće je da će biti još 10 glasova na prodaju’, stoji u drugom oglasu.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

>> Timošenko političkog protivnika nazvala kukavicom

Državna služba sigurnosti nije htjela komentirati prodaju glasova na izborima, ali je središnje izborno povjerenstvo poručilo da je kupnja izbornih glasova nelegalna i podložna kaznenom progonu. Politički analitičar Volodimir Fesenko smatra da je ta pojava ‘odraz razočaranja i sve ciničnijeg stajališta glasača prema politici i političarima’. Ukrajina se nalazi u dubokoj gospodarskoj krizi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene