Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena tri važna člana ETA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe osumnjičene da pripadaju baskijskoj separatističkoj organizaciji ETA uhićene su u Bagniere-de-Bigorere u Francuskoj u zajedničkoj operaciji francuske i španjolske policije.

Dva muškarca i žena uhićeni su u stanu u Bagniere-de Bigorre, 45 kilometara od španjolske granice. Policija je uhićene identificirala kao Francisca Lopeza Penu, Aitora Lorentea i Alaitz Areitio te smatra da se radi o važnim članovima ETA-e.

Pročitajte i ovo Uragan Eta poharao srednju Ameriku - 2 Klizišta progutala kuće i mostove Poginulo najmanje 70 ljudi, uništene tisuće domova - Uragan Eta u Srednjoj Americi pretvarao ulice u blatne rijeke Slika nije dostupna Uhićena je Šokantna snimka: Hrvatica napustila bebu u Italiji i pokušala pobjeći vlakom

Oni su navodno bili spremni za ulazak u Španjolsku radi izvođenja napada, piše dnevnik "El Pais". Lopez Pena je stručnjak za eksploziv koji je obučavao ETA-ine bombaše. Lorente je tražen u Španjolskoj zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksploziva i iznajmljivanja stana za potrebe ETA-e. Areito je osumnjičena da je pucala na francusku policijsku ophodnju 2004.

Policija je zaplijenila pištolje, lažne dokumente, opremu za
krivotvorenje registracijskih tablica za automobile i gotovinu.
Uhićenja su izvedena dva dana nakon što je ETA objavila kraj prekida vatre izazvavši bojazan od novih napada u Španjolskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene