Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri osobe osumnjičene da pripadaju baskijskoj separatističkoj organizaciji ETA uhićene su u Bagniere-de-Bigorere u Francuskoj u zajedničkoj operaciji francuske i španjolske policije.


Dva muškarca i žena uhićeni su u stanu u Bagniere-de Bigorre, 45 kilometara od španjolske granice. Policija je uhićene identificirala kao Francisca Lopeza Penu, Aitora Lorentea i Alaitz Areitio te smatra da se radi o važnim članovima ETA-e.

Vezani članci Severina Drama u Beogradu: Policajci uhitili Severinu zbog kršenja policijskog sata i odveli je u postaju Hrvatica napustila sedmomjesečnu bebu Šokantna snimka: Hrvatica napustila bebu u Italiji i pokušala pobjeći vlakom

Oni su navodno bili spremni za ulazak u Španjolsku radi izvođenja napada, piše dnevnik "El Pais". Lopez Pena je stručnjak za eksploziv koji je obučavao ETA-ine bombaše. Lorente je tražen u Španjolskoj zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksploziva i iznajmljivanja stana za potrebe ETA-e. Areito je osumnjičena da je pucala na francusku policijsku ophodnju 2004.

Policija je zaplijenila pištolje, lažne dokumente, opremu za
krivotvorenje registracijskih tablica za automobile i gotovinu.
Uhićenja su izvedena dva dana nakon što je ETA objavila kraj prekida vatre izazvavši bojazan od novih napada u Španjolskoj.