Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodio dvostruki život

Ubio zaručnicu, tijelo sakrio u kovčeg, pa se odvezao po 'buduću suprugu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrew Lindo ubio je svoju zaručnicu Marie Stewart i njezino tijelo sakrio u kovčeg kako bi ljubavnicu uvjerio da je samohrani roditelj.

29-godišnji Lindo na krevetu je gušio svoju godinu dana stariju zaručnicu Marie Stewart, potom je udario po glavi stolicom njihove kćeri i na koncu je izbo nožem. Sve se događalo dok je u drugoj sobi spavalo njihovo dvoje djece, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Tijelo je sakrio u kovčeg u garaži i potom smireno otišao po drugu ženu koju je zvao svojom 'budućom suprugom' i doveo je kući da s njim provede noć.

Tjedan dana kasnije, na Božić, otac ubijene i drugi rođaci došli su u posjet. Lindo ih je uvjerio kako je Marie patila od postporođajne depresije i ostavila njega i djecu zbog drugog muškarca.

No, kako se Marie nije javljala, dva mjeseca kasnije njezina obitelj je pozvala policiju. Oni su pretražili Lindov dom u Holmfirthu u zapanom Yorkshireu i pronašli njezino raspadajuće tijelo.

Lindo je na sudu priznao da je ubio Marie, tvrdeći 'da je izgubio kontrolu jer je vjerovao da zlostavlja njihovu 3-godišnju kćer'. Priznao je ubojstvo iz nehaja, no negira da se radilo o ubojstvu s predumišljajem.

Tužiteljica Michelle Colborne pak tvrdi kako je Lindo 'patološki lažljivac koji je živio dvostrukim životom. Dok je Marie bila trudna s njihovim drugim djetetom Lindo je održavao vezu s još dvije kolegice s posla - Amy Wilde i Alison Doram. Šest mjeseci kasnije upoznao je Angelu Rylance i 'rodila se obostrana privlačnost'. Lindo je Angelu uvjerio kako ga je Marie ostavila dva tjedna nakon poroda i kako je samohrani roditelj. Angela je u nekoliko navrata, kada Marie nije bilo kod kuće, dolazila i provodila vrijeme s njihovom djecom. Marie je postala sumnjičava kada je njezina kćer jednom spomenula Angelu, no Lindo ju je uvjerio kako se radi o dječjoj mašti.

Tjedan dana prije ubojstva Marie je nazvala prijateljicu i uplakana joj kazala kako ima dokaz da je Lindo vara. Njezina prijateljica je nazvala Angelu koja joj je potvrdila vezu s Lindom i obećala kako ga više neće viđati. Lindo je Angeli rekao kako je majka njegove djece ljubomorna zbog njihove veze te kako će je tužiti za maltretiranje. No, Angela mu nije do kraja povjerovala. Kazala mu je kako mu neće vjerovati dok ne provede noć u njegovu domu. Odredili su i datum - 18. prosinca 2010. 

Te kobne večeri susjedi su čuli kako se Lindo i Marie svađaju, a Lindo je policiji kasnije priznao što se i kako događalo.Prvo ju je pokušao zadaviti. Počela je poprimati ljubičastu boju i mislio je kako je sve gotovo, no ona je ponovno počela vikati. Potom ju je dječjom drvenom stolicom udario po glavi. Pala je na pod no još je bila živa. Na glavu joj je stavio plastičnu vrećicu 'kako ga ne bi gledala u oči'. Potom ju je izbo nožem. 

Nakon što je očistio sobu s djecom se odvezao do kuće Angele Rylance. Tamo je stigao oko 23 sata i rekao joj da kasni jer ga je zaustavila policija i alkotestirala ga. Potom ju je odvezao u svoju kuću. Te večeri su spavali u krevetu gdje je nekoliko sati ranije ubio Marie.

Idućih dana 'radio' je na priči kojom bi rođake i prijatelje odvratio od poziva policiji. Sestri ubijene je rekao kako je spakirala svu svoju odjeću i odvezla se s muškarcem koji ju je čekao u automobilu. S njezinog je mobitela prijateljima slao poruke kako je sve u redu te da je morala otići 'da se malo ispuše'.

Presuda se očekuje idućeg mjeseca.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene