U urušavanju hotela u Kini poginulo je 17 ljudi, a šestero ih je u ruševinama pronađeno živo.


Nakon 36 sati potrage, spasitelji su pronašli 17 poginulih i šest živih osoba, koje su ostale zakopane nakon urušavanja hotela Siji Kaiyuan u Kini.

Vezani članci Jan Hecker i Angela Merkel Njemački veleposlanik u Kini umro dva tjedna nakon stupanja na dužnost: "Prošlog tjedna činio se sretno i dobro" Munja Munja udarila u isto mjesto barem 11 puta zaredom, takvo nešto ne viđa se često

Preliminarna istraga utvrdila je da je kriv vlasnik hotela koji je promijenio strukturu zgrade. "Trenutni vlasnik hotela dogovorio je radnike da rade na zgradi zbog neovlaštene obnove, a sumnja se da su srušeni unutarnji nosivi zidovi, što je rezultiralo urušavanjem tog dijela zgrade'', navodi Global Times.

Navodi se da je zgrada, stara 30 godina, posljednjih godina često bila obnavljana. Bila je i u fazi obnove kad se urušila u ponedjeljak. "Zgrada je imala samo tri kata, ali s godinama su dodavali dodatne katove", rekao je lokalni stanovnik.

Pokrajinska vlada Jiangsu priopćila je da istražni tim istražuje nesreću, dodajući da će za "relevantne pojedince" biti podnesena kaznena prijava.