Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od prije poznat policiji

VIDEO Novo uhićenje nakon napada u Beogradu, specijalci upali u stan: "Stalno je komunicirao s teroristom..."

Uhićenje Igora Despotovića
Uhićenje Igora Despotovića Foto: MUP Republika Srbija / Screenshot
U Srbiji je uhićen Igor Despotović zbog sumnje da je sudjelovao u organizaciji terorističke skupine kojoj je pripadao i napadač na pripadnika Žandarmerije.

Srbijanska policija uhitila je Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje. Despotović je od prije poznat policiji zato što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad. 

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić objasnio je kako je Despotović nastavio komunikaciju s ekstremistima nakon što je pušten iz zatvora te da je svakodnevno bio u komunikaciji s ubijenim napadačem na policajca.

  Pročitajte i ovo Zatvor u Rijeci - 1 Nisu ih zaustavili žica ni zidovi Spektakularni bijeg iz riječkog zatvora, postoje informacije gdje bi bjegunci mogli biti: "S obzirom na ozljede, nevjerojatno je..."

Zbog toga se vjeruje da je direktno sudjelovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog napada, rekao je Dačić za Blic.rs. i napomenuo kako se akcija policije nastavlja na više lokacija u Srbiji. 

Inače u subotu ujutro pripadnik Žandarmerije je pogođen u vrat samostrelom nakon čega je upotrijebio oružje i savladao napadača koji je zbog ranjavanja preminuo. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene