Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu ih zaustavili žica ni zidovi

Spektakularni bijeg iz riječkog zatvora, postoje informacije gdje bi bjegunci mogli biti: "S obzirom na ozljede, nevjerojatno je..."

Aktualno Galerija Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Zatvor u Rijeci Zatvor u Rijeci Foto: Dnevnik Nove TV Zatvor u Rijeci - 5 Zatvor u Rijeci - 5 Foto: Dnevnik Nove TV Zatvor u Rijeci - 4 Zatvor u Rijeci - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +2 Zatvor u Rijeci - 3 Galerija 1/7 >>
Došlo je do još jednog bijega iz riječkog zatvora. Ovoga puta dva zatvorenika na gotovo filmski način pobjegla su iz zatvora te se, uz velike ozljede, zaputili u za sad nepoznatom smjeru. Detalje je doznala reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Boravka na slobodi dvojica zatvorenika iz riječkog zatvora dokopali su se riskirajući vlastite živote. Nisu ih zaustavili ni žilet žica ni dva zida od četiri i sedam metara- pobjegli su i za njima traje potjera. Jedino što se za sada zna je da su se u bijegu ozlijedili!

Do bijega je došlo u petak u vrijeme šetnje na zatvorskom dvorištu. Baš tada u zatvoru se zatekao i nekadašnji njegov upravitelj, danas odvjetnik Velimir Došen.

"Navodno su koristili uteg visok dva metra, popeli se na njega i s njega se popeli na zid koji je visok četiri metra. Na tom zidu je žica, takozvana žilet žica, i oni su se uspjeli provući kroz to, ali su se u procesu ozlijedili. Nakon toga su skočili sa zida od semda metara“, rekao je odvjetnik Velimir Došen koji tvrdi da je zbog bijeg bio spektakularan.

Policija ponovno ima s njima posla, trenutno je u tijeku potraga.

"Policija nije odgovorna, naravno, za sigurnost zatvora, ali će učiniti sve kako bi se privelo tu dvojicu zatvorenika. Siguran sam da će uspjeti u potrazi i privesti ih pravdi“, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija stravičan napad Muškarcu koji je šipkom udario ženu i zatim je silovao određen istražni zatvor: Od prije je poznat policiji

Riječani zatečeni viješću.

"Čovjek se može zapitati jesmo li sigurni, policija je ovdje, ali koliko brzo mogu intervenirati kad nisu vidjeli da dvojica iz pritvora bježe“, rekao je Luka iz Rijeke.

Dvojac je u zatvoru bio zbog sumnje na počinjenja imovinskih kaznenih djela. U veljači ove godine u riječkom je zatvoru zabilježen i spriječen pokušaj bijega dvojice zatvorenika - kopanjem tunela. I prije dva tjedna s riječkog suda pobjegao je okrivljenik koji je čekao odluku o istražnom zatvoru, ali je ubrzo pronađen.

"Kada gledamo koliko je bilo uspješnih pokušaja bijega, a koliko spriječenih, mogu slobodno reći da je pravosudna policija uspješna. Pogotovo s obzirom na to koliko imamo policajaca, a koliko zatvorenika i kakvi su im uvjeti rada“, rekao je Jelenko Krešo iz sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske te nadodao kako u Rijeci nedostaje oko 20 pravosudnih policajaca.

Resorni ministar Damir Habijan svjestan stanja u sustavu najavljuje nove projekte. Govori kako planira završiti barem tri nova zatvora s kapacitetom od novih 1200 mjesta. No, prvo na redu je - pronaći i ponovno zatvoriti odbjegli riječki dvojac.

Detalje iz Rijeke doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Nevjerojatno je, s obzirom na ozlijede koje su zadobili, da se uopće toliko mogu zadržati u bijegu. Iz riječkog KBC-a nisu htjeli komentirati jesu li zaprimili pacijente s takvim ozljedama te su upit preusmjerili na ministarstvo pravosuđa. Samo nekoliko metara niže od zatvora je i policijska uprava kao i postaja.

Intenzivno se traga za njima na prostoru policijske uprave. Neslužbene informacije govore da je jedan zatvorenik lociran na području Gorskog kotara, ali službene potvrde policije nema. Isto tako, sigurno je da ih u bijegu ometaju ozlijede jer je iza njih ostalo puno krvi zbog porezotina žiletom, a isto tako je moguće i da je i doskok sa sedam metara ostavio traga.

Pročitajte i ovo Gužva u prometu - 4 Sezona se tek zahuktava Ceste kao mravinjak, policija upozorava: "Ljudi misle da je autocesta sigurnija pa ne koriste pojas..."

Policiji su poznati od prije, a sada se tek treba utvrditi što je pošlo po krivu i je li propust pravosudne policije. Uprava za zatvorski sustav kažu da će provest dodatne nadzorno-sigurnosne mjere s ciljem daljnjeg jačanja sigurnosti zatvorskog sustava za koji iz ministarstva kažu da se kontinuirano nadograđuje.  

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene