Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov nigerijske kompanije ADC sa 104 putnika i članova posade srušio se neposredno nakon polijetanja iz glavnog grada Abuje. Prema dosadašnjim informacijama preživjelo je sedam osoba.


Među poginulima su, pak, vjerski vođa nigerijskih muslimana te drugi visoki dužnosnici. Zrakoplov se srušio za vrijeme oluje, a letio je na liniji Abuja-Sokoto, na sjeveru zemlje. 

Vezani članci Škola u Nigeriji Naoružani otmičari oslobodili nigerijske učenike, i dalje se traga za 300 otetih djevojčica Nigerija, prosvjed za vraćanje otetih žena (Foto: TONY KARUMBA / AFP) Napadači oteli najmanje 300 djevojčica na sjeverozapadu Nigerije

- Možda bi i moglo biti preživjelih, izjavio je jedan neimenovani državni dužnosnik.
 
Tim avionom putovao je i vjerski vođa nigerijskih muslimana, Sultan od Sokota Alhaji Mohammadu Maccido, njegov sin, inače nigerijski senator, zamjenik guvernera savezne države Sokoto te barem još jedan visoki dužnosnik..


Let je trebao trajati samo jedan sat.
  
Nigerija, inače, ima iznimo nisku razinu sigurnosti civilnih letova i samih zrakoplova. Od 1995. godine nigerijski zrakoplovi srušili su se 11 puta, a u tim nesrećama život je izgubilo više 500 osoba.

Posljednji puta avion tvrtke ADC srušio se 1996. godine, a tada je u Boeingu 727 poginulo 146 putnika i članova posade. Tom je prilikom pilot izgubio kontrolu nad avionom pokušavajući izbjeći sudar s drugom letjelicom.
  
Ova je nesreća, pak, već treća u posljednjih godinu dana.