Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u tijeku

Olujne kiše u dijelu Južne Amerike: U klizištu poginulo najmanje šest ljudi, još 30 nestalo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Olujne kiše pogodile su dio Južne Amerike.

Prema prvim preliminarnim informacijama ekvadorskih vlasti, u klizištu koje se aktiviralo u nedjelju uslijed jakih olujnih kiša poginulo je najmanje šest ljudi, a 30 ih se vodi kao nestali.

Klizište "velikih razmjera" aktiviralo se u središtu zemlje, u gradu Banos de Agua Santa, navodi se u izvješću ekvadorskog Tajništva za upravljanje rizikom. 

"Moja solidarnost sa svim obiteljima koje su pogođene", napisao je ekvadorski ministar javnih radova Roberto Luque na platformi X.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Marylandu Poništit će više od 100.000 presuda za korištenje marihuane: "Ovo je ispravljanje povijesnih pogrešaka"

Pročitajte i ovo Policija udarila kravu Svi su u šoku UZNEMIRUJUĆI VIDEO Javnost šokirana, policajci dva puta namjerno pregazili tele koje je pobjeglo iz dvorišta: "Druge metode nisu uspjele"

Jaka kišna oluja uzrokovana niskim tlakom zahvatila je u nedjelju dijelove Srednje i Južne Amerike, a razne zemlje upozoravaju na povećani rizik od odrona i poplava.

U El Salvadoru je državna agencija za civilnu zaštitu proglasila crveni alarm zbog obilnih kiša u cijeloj zemlji, dok je u susjednoj Gvatemali nekoliko zračnih prijevoznika preusmjerilo letove, prema gvatemalskom ministarstvu komunikacija, infrastrukture i stanovanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene